Fredag var både kommuneledelse og mange av kommunens ansatte samlet for ei markering i forbindelse med Mons Otnes sin aller siste arbeidsdag som ordfører.

Det var en rørt Otnes som mottok godord og gaver under avslutningen på hans siste arbeidsdag på kommunehuset. Punktum ble satt med kaffe og kake i kommunestyresalen fredag ettermiddag, sammen med mange av kommunens ansatte.

– Det er litt vemodig, og det blir ekstra sterkt når jeg ser at så mange møter her i dag. En får litt klump i halsen, sier den avtroppende ordføreren. Han synes det er veldig rart å slutte som ordfører, samtidig som han ser fram til å begynne i ny jobb.

Otnes mottok rikelig av både gaver, blomster og godord for den jobben han har gjort gjennom sine 14 år i Surnadal kommune, sju år som ordfører.

– Det er naturligvis artig å bli verdsatt og satt pris på, så jeg har litt klump i halsen, sier han.

Otnes legger til at det han skrev på sin Facebookside egentlig oppsummerer det hele på en god måte. Her sto følgende å lese, sammen med et bilde av badevekta som viste 81,1 kilo:

«Starta som ordførar for sju år sidan på 81,5. No siste dagen viste displayet fire hekto mindre. Vesentleg tynnare i håret. Rikare på erfaring og opplevingar. Mange gleder og gode stunder. Nokre sorger og bekymra våkenetter. Men alt i alt sju år eg ikkje ville vore forutan. Takk for godt samarbeid til alle, og takk for at eg fikk tilliten til å ha klubba i desse åra».

Mandag klokka 07.45 er Mons Otnes på plass som rektor ved Surnadal videregående skole.

Les mer i Driva mandag.