NHO og Handel og Kontor (HK) ble ikke enige i meklingen natt til lørdag.

I første omgang er 205 medlemmer av Handel og Kontor tatt ut i streik. Meklingen omfattet ansatte i såkalte produksjonsutsalg, som gullsmeder, blomsterbutikker, slakterforretninger og bakerier.

Johansen Bakeri AS er rammet av streiken. Dette omfatter både bakeriet i Nordmørsvegen på Sunndalsøra, utsalget i Amfi Sunndal og Johansen Bakeri AS Conditoriet i Surnadal.

Daglig leder Arne Johansen opplyser til Driva.no at både bakeriet i Nordmørsvegen og conditoriet i Amfi holder åpent i dag, lørdag. Fra mandag er bakeriet åpent til klokka 14.00, mens conditoriet stenger dørene.

- Alle brød og utvalg til dagligvare og Hydro går som normalt. Det gjelder også kantine ved Hydro og skolekantine, opplyser Johansen.

Når det gjelder conditoriet i Surnadal holder det åpent som normalt i dag lørdag og mandag. Ellers kan det bli litt redusert åpning og utvalg, ifølge Johansen.

Partene møttes hos Riksmekleren torsdag og meklet i to dager før bruddet natt til lørdag. HKs hovedkrav har vært å harmonisere lønningene i handelen. De ansatte som nå streiker, tjener ifølge Handel og Kontor opp mot 2.600 kroner mindre i måneden enn sine kolleger i varehandelen.

– Å gå til streik er en avgjørelse vi ikke har tatt lett på. Dette er første gang vi streiker på dette tariffområdet. De trodde kanskje at vi skulle bøye av siden vi er kvinner. De tok feil. Vi er beredt til å ta kampen nå, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor til NRK natt til lørdag.