Det var en dag i mars i år det rant over for mannen fra Sunndal. For flere år siden lånte han bort til sammen 1900 kroner til en annen mann. Mannen lovte å betale tilbake straks. Ved flere anledninger har han bedt om å få tilbake pengene, men fått det til svar at den andre mannen ikke har hatt penger.

I mars møttes de to igjen. Nok en gang forklarte den andre mannen at han ikke hadde penger. Mannen sa at han hadde lyst til å anmelde den andre mannen, og ba ham bli med til lensmannskontoret. Det ville den andre ikke. De to ble høyrøstet. Krangelen fortsatte inne på Amfi Sunndal. Det utviklet seg til håndgemeng, der mannen blant annet tok tak i den andres nakke og strupe og presset ham inn i veggen. Han dyttet ham også flere ganger for å få ham med seg i retning lensmannskontoret. Videre slo han ham flere ganger i brystet og hodet med knyttet neve. Slagene var ikke kraftige.

Mannen sa blant annet flere ganger at han skulle "knerte" den andre og at han skulle tippe ham på elva.

En politibetjent kom til stedet og ba mennene bli med på lensmannskontoret. Der forklarte de hva saka gjaldt. Politibetjenten forklarte at politiet ikke kunne hjelpe til med dette, og lot mannen som hadde blitt utsatt for volden gå.

Dette opplevde den andre mannen som svært urettferdig, og han protesterte på at politiet ikke ville gjøre noe. Han ble høyrøstet og sint, og nektet å forlate lensmannskontoret. Flere polititjenestemenn kom til. De forsøkte å få mannen ut, men han strittet imot. Til slutt ble mannen lagt i gulvet. Han ble påsatt håndjern, og deretter ført ned trappa. Han satte seg fysisk til motverge, og politiet måtte bruke makt for å få ham ned. Han roet seg ned etter en halv time i en celle.

Nordmøre tingrett kom til at mannen øvde forsettlig vold mot den andre mannen. Truslene var også framsatt med forsett, og de var skikket til å fremkalle alvorlig frykt. Mannen øvde også vold mot politibetjenten. Det følger av Høyesteretts praksis at den klare hovedregel er at det ved domfellelse for vold mot politiet skal reageres med ubetinget fengselsstraff, også ved mindre grove overtredelser. Imidlertid kan betinget fengsel, eventuelt samfunnsstraff, idømmes når det foreligger spesielle forhold som med tyngde taler for slik straff.

Tingretten kom ellers til at begge episodene mannen skulle dømmes for isolert sett ligger i grenseland mellom betinget og ubetinget fengsel. Volden ligger i nedre sjikt. Trusselen anses ikke særlig grov, utover at den ble fremsatt samtidig med voldsutøvelsen. Tingretten mener også at mannens handlinger var situasjonsbetinget og preget av et oppbygd sinne på grunn av hans irritasjon over at den andre mannen ikke betalte ham tilbake pengene han hadde fått låne.

Retten kom på bakgrunn av dette til at det var tilstrekkelig å reagere med samfunnsstraff.

Mannen ble dømt til samfunnsstraff i 30 timer med en gjennomføringstid på 60 dager, subsidiært 30 dager fengsel. Dommen var enstemmig.