Leder Bente Mosbakk i Innvandrertjenesten i Sunndal er fornøyd med å få ni av ti videre på utdanning og i jobb etter utdanningsprogrammet. Sunndal er tredje beste kommune i landet i så måte i 2013.

– Rett måte å satse på for å få innvandre videre på skole og i jobb etter å ha bestått grunnskoleeksamen, sier Bente Mosbakk.

I Sunndal besto en stor gruppe innvandrere grunnskoleeksamen i fjor. Størsteparten av dem fortsatte på videregående opplæring. Dette er ifølge Mosbakk årsaka til den gode statistikken.

– Innvandrerne ser det er lettere å få jobb om de har fagbrev fra den videregående skolen, sier Mosbakk.

I 2012 gikk 57 prosent videre fra introduksjonsprogrammet i Sunndal. Et stort kull med innvandrere der en stor del tok videregående skole etter bestått grunnskoleeksamen i 2013, er årsaken til at tallet økte til 88 prosent i fjor.

– Kan godt hende vi holder oss på 80 tallet ved neste offentliggjøring, for vi har et stort kull til grunnskoleeksamen også i år, sier Mosbakk.

Introduksjonsprogrammet til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) skal forberede flyktningene til yrkeslivet, gi grunnleggende ferdigheter i norsk og innsikt i norsk samfunnsliv.