Sangkoret Jubilate teller i år ti struper. Alle jenter fra fjerde klasse og oppover. De møtes hver onsdag etter skolen for å øve. Ønsket er å få flere korister. Alle som vil komme for å synge tas imot med åpne armer.

– Gjerne også gutter, sier Halle.

Hun forteller gutter ofte kommer på øvelse en eller to, er der noen ganger, men slutter fordi det blir så mange flere jenter enn gutter.

– Kom gjerne en gjeng på tre-fire gutter. Da kan det hende de blir, sier Halle.

Å være i Jubilate virker å gå i arv. Halle forteller mange av barna som komme har hatt foreldre og eller søsken i koret. Koret startet i 1977 og har således 40 årsjubileum om tre år.

– Det er sosialt og gøy å være med i kor, sier korleder Nina Torvik.

Sammen med kantor i Kirsti Hjørnevik er hun med å støtter opp om arbeidet i koret. De stiller med mat, frukt og omsorg.

I fjor fikk koret besøk av et kor fra Paris. Til våren drar Jubilate på gjenvisitt. Til da skulle de gjerne vært flere stemmer i koret for å få en breiest mulig klang. Koret håper sjølsagt nye korister som slutter seg til gjør det fordi de liker å synge, men ser Paristuren som en ekstra gulrot.

– Vi drar på tur hvert år, om ikke til Paris. Noen ganger også på overnattingsturer, sier dirigent Oddveig Helset Halle.

Å dra til Paris er ikke gratis. Derfor skal Jubilate i løpet av tiden fram til avreise ha minst to konserter til inntekt for turen. Koret synger ved flere faste gudstjenester i kirka. Jubilate deltar også på kurs og samlinger og er tilsluttet foreningen Ung kirkesang med 3000 medlemmer.

– Vi ønsker flere sangere og gjerne gutter, sier Halle.