Driva har tidligere omtalt sauebonde Anne Grete Røymos brev til rovviltnemnda. Her beskriver hun sin hverdag som sauebonde i øvre Sunndal.

- Følelsesspekteret rommer alt fra sorg til motløshet, søvnløse netter til vilter glede over de som kommer helskinnet hjem, skrev Røymo, og kom med følgende oppfordring til nemnda:

- Jeg ber dere innstendig, kjære representanter: Jeg skjønner at hver av dere er litt låst i forhold til de områder dere representerer, men, før dere gjennomfører hestehandelen, løft hodet opp fra kart og dokumenter, ta til fornuft, hør, åpne opp for lisensjakt i de områdene tapene er store pga. rovdyr.

Nå har nemnda svart på brevet. Her vises det innledningsvis til at Sunndal kommune har fått avslag på å ta ut skadejerv i øvre Sunndal. Nemnda legger imidlertid til at de har bedt sekretariatet om en orientering om skader forvoldt av jerv i region 6 når nemnda samles i november.

I tillegg:

- Rovviltnemnda ønsker å få en bredere orientering om utfordringene ved å drive sauehold innenfor områder med mål om yngling av jerv i Møre og Romsdal og vil derfor legge møte i mai 2015 til Sunndal kommune.