Sunndal har Nardo, AK og Træff 2 bak seg på tabellen i herrens tredjedivisjon i fotball. En eventyrlig høst har sikret laget 18 poeng og om de holder posisjonen får de spille i samme divisjon også neste år. Men forspranget til Nardo og AK er bare ett og to poeng, så Sunndal kan ikke tillate seg å tape fleire heimekamper som de gjorde mot KBK 2 mandag.

– Nardo og AK har begynt å vinne kamper, så vi må ta poeng borte og vinne våre heimekamper for å berge plassen, mener trener Rune Ledal i Sunndal.

Treneren mener Sunndal var maks uheldig i kampen mot KBK 2. Heimelaget fikk en mann utvist tidlig i kampen, fikk ett mål annullert og bommet på et straffespark. Treneren mener de hadde sjansene til å avgjøre kampen til sin fordel. På stillinga 2–2 fikk Sunndal et mål som blei annullert.

– Vi gjorde for mange feil rundt egen 16-meter. Feil som straffet seg i form av mål for bortelaget, sier Ledal.

Dette er noe treneren vil jobbe med fram til bortekampen mot serieleder Strindheim på torsdag. Målet er å ta poeng både i den kampen og mot Orkla i bortekampen etter der. Strindheim og Orkla er de tøffeste bortekampene, innimellom kommer Buvik heime. En kamp Sunndal skal vinne etter egen oppskrift.

– Det er vanskelig å se noe avansement oppover på tabellen. Vi må ta poeng og vinne kamper for å holde Nardo og AK bak oss, sier Ledal.

Tror laget berger

Treneren mener klubben kan klare oppgaven med å berge plassen.

– Vi har vist at vi kan klare det, og vi bør klare det. Det er helt opp til oss sjøl, sier Ledal.

Etter at han overtok ansvaret for laget har pipa fått en helt annen lyd. Etter en marerittstart på sesongen og desidert sisteplass på tabellen, kom trenerskiftet. Ledal overtok og som ved ett trylleslag begynte Sunndal å vinne kamper.

– Ikke noe hokuspokus, men hardt arbeid i hele sommer gir nå resultat. Jeg trente laget som jeg ville gjort det i vinter, sier Ledal.

Snuoperasjon

Etter at han overtok blei det mer innstats og fokus på oppgavene på trening. Han fikk med eldre spillere i treningsgruppa som tilførte erfaring og kvalitet. Treningene blei bedre ved at flere var på trening. Og så utelukker ikke Ledal at det mentale ved å skifte trener, få nye ideer og perspektiver har hatt betydning.

– Fotball er en mental sport og etter ferien har oppturer avlet oppturer, noe vi må ta med oss videre, sier Ledal.