Politikere har lenge etterlyst ny scene på Kleiva, nå lanserer rådmann Knut Haugen scene i svartvassområdet.

Surnadal kommune planlegger en permanent scene med amfi på Kleiva. Dette skal koste rundt 350.000 kroner. Planen er å bygge scena neste år, men den er neppe klar til neste års Vårsøghelg.

En ny scene med amfi på Kleiva vil kunne dra flere arrangement inn på diktertunet etter Hans Hyldbakk enn bare Kleivakvelden.

Men nå børster rådmann Knut Haugen støvet av en gammel plan om utendørsscene på Svartvassområdet. Rådmannen mener en sentrumsnær scene vil kunne bli mer brukt av flere enn om det bygges en scene på Kleiva.

En scene i Svartvassområdet vil også ligge sentralt i det boligområdet som er i ferd med å vokse fram på elvebredden av Surna. Hvor en ny scene skal bygges kan bli en het debatt framover, for det er ikke penger til to scener. Scena på Kleiva er heller ikke i en slik stand at den varer i mange år til.

– Vi har nok ikke råd til å bygge ny scene på Kleiva og en scene i Svartvassområdet, sier rådmann Knut Haugen.

Om politikerne skulle velge å bygge scene i Svartvassområdet og ikke på Kleiva, ligger forholdene til rette for Vårsøghelga å vurdere og flytte Kleivakvelden til elvebredden av Surna med samme innhold, men under et annet navn.