Han har fått mange tilbakemeldinger på at sunndalingene vil ha en skikkelig restaurant å gå på, der de kan kose seg i fine omgivelser med god mat.

– Det har jeg tenkt å gi dem, sier Reidar Eikeland Holmefjord I Trædalsstuene AS. Han har inngått intensjonsavtale med Jostein Trædal (Trædal Eiendom) om videre drift av Gammelhuset som selskapslokaler til private og bedrifter, og restaurant.

– Jeg har nå en leieavtale med Trædal Eiendom. Hvis noen utbedringer skal gjøres er det de som står for det, men håpet er at driften skal lønne seg og at jeg etter hvert kan kjøpe lokalet, så jeg kan gjøre noe med det sjøl, men det er ikke snakk om store utbedringer, sier Eikeland Holmefjord.

Vil ha tilbakemelding

Han vil ha åpen restaurant hver torsdag med ulike tema eller à la carte-meny. Denne uka hadde han biffaften og neste uke er det ølsmaking før «oktoberfesten» den 20. september som er tema.

– Jeg kommer til å gå ut med hva som står på menyen.

Kokken vil etter hvert også satse på søndagsbuffé.

– Jeg vil se om det går. Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger fra folk om hva de ønsker og hva de vil jeg skal tilby.

I sommersesongen er det mulighet for sitteplasser til 300, når det er telt i tillegg på plassen. På vinterstid er det plass til 80–90 mennesker inne.

Videreutvikling

Eikeland Holmefjord er opprinnelig fra Eikelandsosen ved Bergen, og bor i dag i Ålvundfjord. Han fant nemlig kjærligheten i Sunndal, giftet seg og har to barn. Han er utdannet institusjonskokk på Sunndal helsetun, der han jobbet som lærling. Han har ellers arbeidet på sjukehuset i Kristiansund og på Ormen Lange-basen. Mannen har de siste seks åra vært kjøkkensjef på Trædal.

– Da det ble snakk om at driverne ønsket å trekke seg mer tilbake, hadde jeg mulighet til å videreutvikle og beholde arbeidsplassen min, og det valgte jeg å gjøre, for jeg trives veldig godt her. Det er ikke uten grunn at jeg har jobbet her i seks år, sier han. Kokken synes det er spesiell atmosfære i Gammelhuset og at det er et fint sted. Han er opptatt av å lage mat fra grunnen av:

– Jeg liker ikke å varme andres mat, men lage min egen. Jeg bruker også lokale råvarer så langt det er mulig, fra Sylte gardsslakteri, Tingvoll Ost, Øre Vilt, Mosbøen gard, samt Utistu på Gikling (kjekjøtt og egg).

Holmefjord produserer mye sjøl, som røyket laks, gravlaks, roastbiff, langtidsbakt kjelår med mer. Han bruker ferske grønnsaker og Trædals viden kjente karamellpudding skal han fortsette med, erklærer han.