Som tidligere omtalt har Gjøra bygdeutvikling arbeidet iherdig, og som en følge av dette oppnådd mye på få år. Som en naturlig følge av dette ble de nylig tildelt Innovasjon Norges bygdeutviklingspris 2014 i Møre og Romsdal.

Og ildsjelene kan røpe at de fortsatt har hårete mål. Torsdag kveld hadde de invitert potensielle samarbeidspartnere til et møte i Sunndalsporten, hvor målet var å dra i gang et samarbeid som skal føre til 20 arbeidsplasser på Gjøra innen 2020.

Blant annet ønsker de å opprette en stilling som bygdeutvikler i en femårsperiode.

– I denne forbindelsen er det av enkelte blitt oppfattet som om vi i GBU ønsker å framstå som en pådriver for å få på plass en fiskesperre i Snøvasmelan. Dette er selvsagt ikke tilfelle, forsikrer leder Leif Larsen og Leif Kåre Gustavsen overfor Driva.

– Det vi derimot har gitt uttrykk for er at når arbeidet med den vedtatte fiskesperra kommer i gang, så er vi selvfølgelig innstilt på være med og se på hvilke muligheter en slik aktivitet kan gi for lokale aktører.

Når det gjelder framdrifta av den omtalte fiskesperra, knytter det seg naturligvis stor interesse til om det vil bli avsatt midler til oppstarting av anleggsarbeidet i kommende års statsbudsjett som legges fram i oktober.

Deretter er det rotenonbehandling. Ei behandling som har kommet i fokus etter at det er påvist gyrodactylus igjen i den rotenonbehandla Ranaelva.

Under møtet i regi av Gjøra bygdeutvikling torsdag kveld karakteriserte seniorrådgiver Jarle Steinkjer i Miljødirektoratet tilbakeslaget i Ranavassdraget som «et mysterium for oss alle».

Mest sannsynlig er smittekilden å finne ovenfor lakseførende strekning, tror han. Steinkjer uttrykte også to klare forutsetninger som må ligge i bunnen for videre gyrobekjempelse.

For det første må en ha tro på det en holder på med – og for det andre så må en ha en lokal forankring.