Eldrerådet setter søkelyset på et mer aldersvennlig samfunn når de i år inviterer til sin årlige konferanse i Molde.

Wenche Frogn Sælleg og Jørgen Amdam er blant innlederne. De taler seniorsak ut fra legens, politikerens og forskerens ståsted.

– Eldrekonferansen ønsker å belyse de eldres situasjon gjennom aktuelle tema, sier Johs Vaag fra Surnadal en av pådriverne for konferansen.

Tekst.m.innrykk: Han representerer både eldrerådet og pensjonistforbundet og sitter således med i styret til to av arrangørene. Den tredje medarrangøren er Sanitetskvinnene.

I år er Vaag også den som åpner og ønsker velkommen. Da håper han å kunne se en rad av ordførere i salen. Vaag mener politikerne bør kjenne sin besøkelsestid ettersom de eldre er en stadig voksende skare som samfunnet også blir mer avhengige av etter hvert.

Det er opplest og vedtatt at vi må stå stadig lenger i jobb for å sikre pensjonsutbetalingene. En voksende og stadig friskere eldre befolkning krever også en annen eldreomsorg enn tidligere.

For de eldre er det viktig å få bo lengst mulig heime og å få tilrettelagt dette fra kommunens side som en del av den offentlige omsorgen.

– Kommunene må prioritere eldre når planer og budsjetter legges, sier Johs Vaag.