Da Coop la ned sitt Mega konsept på Sunndal forsvant faghandelen. Ifølge Lars Ove Breivik i Coop Orkla Møre gjør den ikke det i Surnadal når Mega blir Extra.

– Andre etasje på Coop-bygget i Surnadal, der faghandelen holder til, blir ikke berørt av ombyggingen, sier Lars Ove Breivik i Coop Orkla Møre.

Oppgraderingen og utvidelsen skjer i første etasje, der deler av et stort lager og et ubrukt lokale mot Vinmonopolet blir omgjort til butikk. Eksakt hvor mange kvadratmeter større butikken blir er ikke helt klart. Breivik jobber med ombyggingsplanen som skal presenteres styret før jul.

– Vi jobber med detaljplanen som vi skal forelegge styret, sier Breivik.

Coop Orkla Møre har ønsket renovasjonen av Coopbygget i flere år. Sentrumsplanen på Skei har bremset prosessen. Å få regulert Skei sentrum med ny tilførselsveg som flytter og erstatter dagens parkeringsplass, har dratt ut i langdrag.

Men nå har kommunestyret sagt at dagens parkeringsplass blir fredet fram til 2019. Med det vedtaket i ryggen, setter Coop fart på planene om oppgradering for vel 20 millioner kroner. Arbeidet begynner etter nyttår.

Coop Orkla Møre håper å ta opp kampen med Rema og Kiwi samt øke omsetningen som har vært konstant over noe tid.

– Extra er det konseptet som fungerer best om dagen. Ny butikk i større lokaler skal øke omsetningen, sier Lars Ove Breivik i Coop Orkla Møre.