Trygg Trafikk etterlyser hyppigere trafikk-kontroller. Interesseorganisasjonen mener kontrollene er med å redde liv i trafikken.

Trygg Trafikk støtter seg på en rapport fra Transportøkonomisk Institutt (TØI) som viser at antallet kontroller går ned og antall drepte i trafikken øker. Rapporten viser at med like stor kontrollfrekvens i 2012 som i år 2000 ville 49 liv vært spart i trafikken i 2012.

- Dessverre ser vi at omfanget av kontroller har gått ned over tid. Med større innsats her ville det skjedd færre alvorlige ulykker, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk, i en pressemelding.

For at folk skal senke hastigheten i trafikken, unngå farlige forbikjøringer og kjøre rusfritt, er det ett tiltak som fungerer bedre enn alt annet: synlig politi. Trygg Trafikk etterlyser mer penger til politiets kontrollvirksomhet.

- Politiet gjør en svært god jobb, med de ressursene som er tilgjengelig, sier Johansen.

De ni første månedene i år har 132 personer mistet livet i trafikken, marginalt mindre enn i fjor som var et verstingår. I Møre og Romsdal omkom ingen i trafikken i september, så langt i år har seks personer mistet livet.

Tallene for Møre og Romsdal ligger lavere enn på samme tid i fjor. Det kan ha sammenheng med en utstrakt kontrollvirksomhet fra politiets side i fylket i år.