Han viste til den mislykkede behandlingen av Ranavassdraget.

– Sunndal kommunestyre bør få en ny sjanse til å si at vi ikke tar på oss noe medansvar for dette skadeverket i elva. Kanskje kan vår lokaldemokratiske protest trenge gjennom prestisjemuren i byråkratiet. Det er ikke for seint før gifta blir tømt i elva, understreket han.

Refstie svarte med et løfte om at han vil åpne for en drøftings- og informasjonssak i kommunestyret så snart det lar seg gjøre.

– Vi får se hvor raskt vi kan få det til. Det betinger at vi får med oss de riktige folkene fra miljødirektoratet og fylkesmannen.

Refstie la for øvrig til at miljødirektoratet anser behandlingen av Ranaelva som vellykket – men at vassdraget er blitt reinfisert, flere år etter at det var friskmeldt. Ordføreren sa også at han er spent før framleggingen av statsbudsjettet for 2015 den 8. oktober, med påfølgende budsjettforhandlinger. I fjor kom det inn til millioner til fiskesperra gjennom budsjettforhandlingene. Sperra skal etter planen bygges i løpet av vinteren, som første steg på vegen mot kjemisk behandling av Driva.