Båtbyggeriet i Halsa har sikret seg nok en kontrakt. FSV Group opplever stor aktivitet og er så fornøyd med slepebåten utviklet i samarbeid med Vaagland at de bestiller den fjerde i rekken, bare i videreutviklet format.

Fartøytypen, som er utviklet gjennom et tett samarbeid mellom FSV Group, Vaagland, Solstrand Trading og ikke minst kundene, har vist seg å være svært velegnet til ulike slepe-, frakte- og serviceoppdrag innenfor oppdrettsbransjen, heter det i en presssemelding.

Hovedlinjene fra de tre første fartøyene føres videre, men med forbedringer på viktige områder.

- Gode og sikre ordninger for de som arbeider på dekk er viktig for FSV Group, og det nye fartøyet vil derfor inneholde en omfattende pakke av hydraulisk hjelpeutstyr. De generelle mannskapsfasilitetene er også forbedret, sier Petter Thoresen i FSV Group.

Videre er lastedekket forlenget med hele 4,2 meter sammenlignet med de første fartøyene, noe som gir vesentlig større dekks- og lastekapasitet.

Fartøyet vil som de tidligere bli klasset for å sikre etterlevelse av strenge standarder knyttet til konstruksjon og utrustning.

Fartøyet skal leveres sensommeren 2015, og FSV Group sier de ser fram mot nok et godt samarbeid med Vaagland.