– Dette er helt fantastisk, sier Marius Hammer, fylkesaksjonsleder i Møre og Romsdal.  Dermed steg fylket fire plasser på fylkesoversikten, og er nå landets sjette beste TV-aksjonsfylke.

Totalt har nordmenn samlet inn imponerende 239,8 millioner kroner.

- Jeg er så glad og taknemmelig for alle som har gått med bøsse i dag, næringslivet som har hatt ringedugnader, foreninger og organisasjoner, skoler, kirker og menigheter som har bidratt til et fantastisk/godt resultat for TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelp, sier Hammer.

Nå skal Kirkens Nødhjelpe starte arbeidet med å skaffe varig tilgang til vann for over en million mennesker. Midlene fordeles på åtte land.

- Dette er helt eventyrlig, jeg er helt nummen. Årets tema «vann forandrer alt» har virkelig engasjert Norges befolkning, og  jeg er både stolt og ydmyk over all støtten vi har fått. Vi gleder oss til å sette igang arbeidet med å skaffe varig tilgang til rent vann for over en million mennesker, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Imponerede frivllighet

Knappe 4.000 bøssebærere har banket på de fleste dørene i  Møre og Romsdal. Utrolig mange ville i år være bøssebærere for TV-aksjonen og det var flere som meldte seg for sent til å få gå.

- Det er vanvittig hyggelig at årets aksjon har engasjert så mange mennesker. Ikke minst vil jeg takke alle barna som har solgt saft, vafler, muffins og lodd for TV-aksjonen. For eksempel Andrine, Sigrid Andrea og Ellen Nikoline fra Kleive som samlet inn 1.325 kroner på lørdag, sier en lykkelig fylkesaksjonsleder Marius Hammer

Faktaboks for TV-aksjonen Møre og Romsdal, resultater:

Bøsseinntektene økte med 6 %

Skoler og barnehager økte med 3 %

Næringsliv og organisasjoner økte med 56 %

Kirker og menigheter økte med 21 %

Til sammen ble det samlet inn 13,4 millioner kroner