Geir Magne Haugen er ansatt som driftsleder i Surnadal Alpinsenter AS i full stilling etter Ola Ranes. Sammen med seg får han Lars Polden som blir å jobbe full stilling i perioden 1. november til 2. påskedag.

– Klart vi er spent på å ta over driften av et helt nytt alpinanlegg, sier duoen.

Sæterlia alpinanlegg er bare dager unna å få testet snøkanonanlegget. De siste koplinger gjøres klar i pumpehuset på Sjøasætervatnet. Entreprenøren ansvarlig for snøkanonanlegget lover det skal bli snøproduksjon til vinteren om temperaturen tillater det.

– Vi vet det er spenning knyttet til om anlegget virkelig blir ferdig i år, men vi stoler på at det blir klart, sier styreleder Harald Bredesen i Surnadal alpinanlegg.

For å ha tilstrekkelig med mannskap på jobb når snø produseres har Surnadal kommune valgt å inngå samarbeid med Mikkelsen maskin. Surnadal kommune leier inn Lars Polden til å jobbe i alpinanlegget i vinterperioden, mens Geir Magne Haugen leies ut til å jobbe for Mikkelsen maskin i sommerhalvåret. Alle parter synes dette er en vinn, vannsituasjon.

– Mange har vært bekymret hvordan det skulle gå her oppe når Ola Ranes sluttet etter 30 år i jobben, men med denne utvekslingen har vi funnet en god løsning, sier Bredesen.

Mye blir nytt for Haugen og Polden. Ikke bare maskinkjøring i bakken, men også det å produsere snø. Etter et møte med de frivillige løypemannskapene er Bredesen optimist med tanke på å ha nok folk til snøproduksjonen.

– Folk viser stor entusiasme og sier de vil bruke avspaseringsdager og søke permisjon fra arbeidet for å være med å produsere snø, sier Bredesen.

Sjøl om snø produseres i mange alpinanlegg og har vært produsert i årevis har det aldri vært produsert i Sæterlia før. Vegen kommer derfor å bli til mens mannskapene går. Mannskapene trenger å bli kjent med temperaturprofilen i bakken for å vite hvor det kan produseres snø til hvilken tid.

– Det er store temperaturforskjeller oppover bakken. Ofte kan det være varmere midt i bakken, enn ved foten, sier Bredesen.

Ved foten av bakken står utstyr klart til uttesting. Det blei montert opp av El-Watch til sesongen i fjor. Det er automat for kjøp av heiskort og automatisk billettsystem.

– Det vi trenger å oppgradere nå er varmestua og vi trenger nok en avlastningsheis opp i parkanlegget, sier Harald Bredesen.

Men til vinteren er det lang og stabil sesong som teller for å få inntjening i anlegget med snøkanoner til 17 millioner kroner. Geir Magne Haugen, Lars Polden og en rekke frivillige mannskaper står klar til å legge forholdene vel til rette.

– Vi planlegger åpent fra 1. desember og ut til og med 2. påskedag, sier Harald Bredesen.