Det midt-norske kraftnettet står overfor store endringer. Det såkalte Reiten-utvalget har lagt fram sin innstilling. Men fortsatt lurer mange på hva som kommer til å skje. Nordmøre Revisjon har skapt en møteplass for å gi svar på disse viktige spørsmålene.

- Alle snakker om at mye kommer til å skje i kraftnettet. Det snakkes om at vi får færre og større nettselskaper. Men hva kommer egentlig til å skje? Det har vi spurt oss om, og derfor spør vi noen som kan gi svar – og så inviterer vi hele Midt-Norge til å komme, sier Rolf K. Sæther i Nordmøre Revisjon, i en pressemelding.

Han har i disse dager sendt ut invitasjonen til seminaret «CHANGE*», som går av stabelen i Surnadal tirsdag 25. november. Blant innlederne finner vi tidligere energiminister og Hydro-sjef Eivind Reiten, som ledet det utvalget som har sett på nettstrukturen i Norge og kommet med forslag til framtidig organisering av hele sektoren.

Tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen, nå partner i First House, skal snakke om hva han tror regjering og storting kommer til å gjøre med forslagene fra utvalget. Og kraftbransjen er representert ved toppsjefene Halvard Fjeldvær fra Svorka og Ola Mørkved Rinnan fra Eidsiva.

- Dermed får vi belyst saken både fra et mindre og et av de største selskapene i landet, sier Sæther.

Han har invitert ledere, styremedlemmer og eiere i midt-norske nettselskap til Surnadal. De får også høre Sven Bakken fra DNB, som skal ta for seg framtidig finansiering av kraftnettet.

- Dette er en viktig problemstilling, som berører oss alle, enten som brukere av nettet eller som innbyggere i de kommunene som i dag eier nettselskapene. Og med store klimaendringer er beredskap for uhell og uvær også blitt et mer aktuelt tema.

- I tillegg ser vi at det skjer ting i vår region. På Sunnmøre har Tafjord og Tussa slått seg sammen, og det snakkes om andre sammenslåinger både i Møre og Romsdal og Trøndelag. Alt dette vil bli belyst og diskutert på konferansen, sier Rolf K. Sæther.