Surnadal kommune og Bolystprosjektet inviterer til velkomstkveld for tilflyttere i Surnadal kommende onsdag. Varaordfører Eivind Hasle har fått i oppgave å ønske et forhåpentligvis fullsatt Surnadal kulturhus velkommen, før  Astrid Mogstad Høivik og Anne Lise Wullum skal fortelle  om hva Surnadal kommune har å by på.

Gründerbygda Surnadal er kjent for et allsidig næringsliv som Harald Bredesen skal fortelle om. Lilli Husby tar ansvaret for å orientere om det mangfoldige og rike kulturlivet i Surnadal. Anne Saltrø Polden runder av, før de frammøtte blir tatt med til kongelig varieté og filmkveld i Storstuå.

- Kongelig varieté er det siste arrangementet i grunnlovsjubileet her i Surnadal. Vi vil få høre om «den lange reisa – 200 år». Det blir korsang og allsang ved Tordenskjold songlag. Eistein Bæverfjord vil vise noen filmsnutter om forskjellige kulturminner. Hovedbolken her vil bli dokumentarfilmen Eistein Bæverfjord laga fra det store arrangementet rundt kongeparet sitt besøk i Surnadal.

- Vi ønsker alle vel møtt om du er ny i bygda, eller har bodd her i hele ditt liv, sier arrangørene som er Bolystprosjektet i Sunndal og Surnadal.