Søndag arrangerer Zumba Las Caderas og Stigs Gym et treningsopplegg på Sunndalsøra for å sette fokus på gevinsten ved å ta vare på helsa, og hele uka er det auksjon på Facebook til inntekt for brystkreftsaken.

26. oktober kan du delta på en av fem fitnessarrangement; zumba, kettlebell Power, African Dance, «ZtramoppZtyrke» eller Tabata, alle forskjellige typer treningsformer. Det varer fra klokka tolv til fem. Det er forhåndspåmelding på Facebook eller meil, og begrenset med plasser, men noen ledige plasser i skrivende stund, så her gjelder det å kjappe seg. Det er gratis å delta og Sunndal kommune har sponset bortleie av lokaler i flerbrukshall og på Sande.

Dette er et treningsarrangement av Zumba Las Caderas og Stigs Gym, til inntekt for Rosa sløyfe og Party in Pink. Las Caderas består av Line Karin Smisetfoss, Ann Heidi Sandbakken og Hege Torsmyr.

– Vi har vært Zumbainstruktører i noen år, og holdt til i de forskjellige gymsaler i Sunndal kommune. Stigs Gym består av Stig Oldervik, og akkurat i helga Gunnhild Resell, sier Line Karin Smisetfoss. De ønsker å rette fokus mot gevinsten ved investering i egen helse, og samtidig samle inn penger til bryskreftsaken.

– Vi kjente at vi hadde lyst til å sette i gang en aksjon for å samle inn penger til arbeidet for å forske på brystkreftsaken. 1 av 12 blir rammet, og i Sunndalen har vi hatt flere som faktisk er rammet av brystkreft. Og vi har mistet flere. Vi har lyst til å gjøre noe, og akkurat dette kan vi bidra med. I tillegg til aksjonsdagen, har vi en pågående auksjon på Facebook, der noen har bidratt med bilder med mer, som man kan by på. Alle som vil kan inn og by, sier Line Karin Smisetfoss.

Auksjonen foregår på Facebook. Oppstart var 19. oktober og det varer fram til søndag 26. oktober. Noe av det som auksjoneres bort er bilde av Turid Melby Bråten, ryggmassasje med Anne G. Fostervoll Lie, og kråkebilde av Tanja Vean.

– Mange blir rammet av brystkreft. Vi synes det er godt å vite av vi kan gjøre noe for å bidra. Litt kan vi alle gjøre, og vi blir oppfordret gjennom organisasjonen vår om å sette i gang med noe. Vi synes det ellers er flott at kommunen bidrar med gratis utleie av lokaler, sier Smisetfoss. Nå håper hun mange er med på auksjonen og byr på det som er lagt ut.

– Håper folk vil være med på donasjonen.

Og så håper hun at mange vil stille opp på treninga 26. oktober.

– Vi håper på godt oppmøte! Alle, enten om man er fra Sunndal eller andre kommuner, er velkommen. Det er bare å melde seg på!

Smisetfoss sier at man også kan gå inn på ros sløyfe.no på internett.

– Der kan man kjøpe sløyfe eller andre ting, for å støtte aksjonen.