Alle landets ordførere utfordres nå til å ta et krafttak og samle inn penger for å hjelpe mennesker på flukt før vinteren kommer.

- Ordførerstafetten er en mulighet for alle til å bry seg og gi en varmende førjulsgave til de som trenger det aller mest. Vinteren kan være bitende kald i mange områder Flyktninghjelpen jobber i. Nå må folk flest og lokalpolitikere landet rundt engasjere seg for å få sin kommune med på stafetten før jul, sier Sunndal-ordfører Refstie - og oppfordrer alle kommuner til å gi minst én krone per innbygger.

DDE har gitt sangen «By’n æ bor i» til ordførerstafetten. Rockebandet håper kampanjesangen vil skape engasjement rundt omkring i landets kommuner.

- Selv om vi har våre problemer her i Norge også, så bor vi i verdens rikeste land og de fleste har mulighet til å gi et lite bidrag til krigsrammede mennesker som har mistet alt. «By’n æ bor i» handler om liv som leves i byer og på småsteder over hele verden. Vi håper sangen kan bidra til at folk lettere tar innover seg flyktningenes situasjon og bidrar med penger til ordførerstafetten, sier Bjarne Brøndboe og resten av musikerne i D.D.E.

51,2 millioner mennesker er på flukt fra krig og konflikt i verden i dag. Halvparten av dem er barn. Ikke siden andre verdenskrig har flere mennesker vært på flukt. I borgerkrigsherjede Syria og nabolandene, samt Pakistan og Afghanistan, faller vintertemperaturen ofte under frysepunktet om vinteren.

- Vi er så inderlig glade for den hjelpen vi nå vil få gjennom Sunndal kommune og D.D.E.s gode initiativ. Givergleden er stor i det norske folk. Flyktninghjelpen garanterer at pengene fra ordførerstafetten kommer de som trenger det mest til gode. Akkurat nå er det mennesker på flukt fra krig i verdens vinterkalde strøk, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

Pengene som samles inn gjennom ordførerstafetten vil gå til å gi flyktninger husly som skjermer mot vinterkulda, varme klær, tepper og varmeovner. Ordførerstafetten pågår fram til jul.