150 funksjonshemmete fra 20 nasjoner møtes til World Cupavslutning for IPC i Surnadal i mars. Det konkurreres i langrenn og skiskyting. Surnadal IL har kontroll på overnatting. Utøverne er booket inn ved Vårsøg hotell og funksjonærer og støtteapparat ved Brekkøya og Hammerstuene. Likeledes er teknisk stab klar med hjelp fra EQ Timining. Løypesjef Olav Rønning har skisset løypene.

– Vi føler vi har kontroll, men vi trenger flere frivillige til å være mannskaper, sier leder Elbjørg Larsen i WC komiteen i Surnadal IL.

I sju dager skal utøverne konkurrere om sammenlagttitlene i IPC World Cup i Surnadal. Tre av disse konkurransedagene er i uka. Det er på ukedagene de store styrkene av frivillige trengs. WC-komiteen har vært i kontakt både med Surnadal videregående skole og Nordmøre Folkehøgskole.

Fra videregående stiller toppidrettslinja opp med mannskap. Nordmøre Folkehøgskole skal lage webreportasjer fra rennet.

– Alle som har tid å lyst får være med som frivillige mannskaper. De skal slippe administrasjonsansvar, bare være hjelpende hender, sier Larsen.

Rennleder Arne Berset håper pensjonister tar seg tid til å være med. Berset håper på sikt Nordmarka kan bli et tilhold for sportsinteresserte, aktive og tiltakssøkende pensjonister, lik det miljøet Knyken i Orkdal har.

– Like godt som å møtes på Domus-kafeen kan de møtes her på Nordmarka, sier Berset.

Overskudd

Surnadal IL planlegger et arrangement med et lite overskudd som skal komme idrettslaget og langrennsgruppa til gode. Økonomisk ligger budsjettet et sted mellom en halv og en million kroner. Hovedinntektene kommer fra skiforbundet og skiskytterforbundet. Statkraft er hovedsponsor og Surnadal Sparebank er så langt med. Men WC komiteen håper alle bedriftene i regionen vil være med å sponse arrangementet.

– Både med penger og mannskap, sier Larsen.

Har heimefavoritt

Daglig leder Øystein Bondhus i Surnadal IL sier idrettslaget er stolte over å kunne få mulighet til å arrangere et slikt stort mesterskap. Idrettslaget retter en stor takk til Nils Erik Ulseth som var døråpner og ambassadør for Surnadal i IPC. Surnadal IL håper publikum kommer og støtter opp om arrangementet som sådan og heimefavoritten som tingvollingen med kjærest i Surnadal Ulseth blir.

– Fire land arrangerer hvert sitt IPC World Cuprenn denne sesongen og vi får avslutningsrennet til Nordmarka. Det er stort, sier Øystein Bondhus.

Blir snø

Været rår ingen over. Men Arne Berset har vært med så mange år at han tror det ikke skal bli noe problem med for lite snø. Normalt er mars den mest stabile snømåneden på Nordmarka.

– Vi har is i magen og kommer til å lagre snø i hele vinter, sier han.