– Dette er en sak vi prioriterer, og vi arbeider ut fra flere teorier, sier politibetjent Ingar Solberg til Driva.

Det var 23. september noen brøt seg inn i bolighuset i Tredalsvegen. Midt på lyse dagen, i et område hvor mange ferdes, knuste noen glasset i verandadøra på huset og vred opp låsen fra innsida av døra. Inne i boligen gikk de løs på inventaret og ødela møbler med både kniv og malingssøl. I tillegg tok de livet av tre kattunger som var bare noen uker gamle. Kattungene ble funnet druknet under en dyne i et badekar. Det ble også stjålet en god del sølvtøy, gull- og sølvsmykker, bunadssølv, kamera, et Nintendo DS og en Ipod fra boligen. Det var huseieren som oppdaget innbruddet og varslet politiet.

Politiet sikret seg flere spor på åstedet. Blant annet DNA-prøver, som er sendt inn til Folkehelseinstituttet for analyse.

– Vi søker etter DNA fra alle innbruddsåsted, forklarer Solberg.

– Det er et viktig redskap for oss. I alvorligere saker vil vi få svar på slike prøver i løpet av noen få dager, men vinningssaker og innbruddssaker, som dette, har ikke samme prioritet.

Solberg antar det vil ta tre-fire måneder før svar på prøvene foreligger.

Politiet har ikke fått tips i saka som har ført etterforskningen noe videre. Solberg understreker at en fortsatt gjerne vil høre fra folk som kan ha gjort observasjoner i området i det aktuelle tidsrommet – mellom klokka 11.45 og 14.30 tirsdag 23. september.

Solberg har tidligere omtalt saka som stygg og bestialsk.

– Jeg har aldri vært borti noe slikt som dette.

NOAH – for dyrs rettigheter har også anmeldt saka. Denne anmeldelsen er det også det lokale lensmannskontoret som følger opp.