Det var litt etter klokka 19.00 onsdag beboere på Surnadalsøra varslet politiet om at en stor stein hadde rast ned og lå helt inntil husveggen på et bolighus i området, ikke langt fra forsamlingshuset Trudvang.

Beboeren i huset var ikke heime da steinen kom ned - og på mirakuløst vis stoppet opp like ved husveggen hennes - men naboer hørte bulderet i kveldsmørket.

– Det hadde vært litt av et leven. Det var da beboeren kom heim igjen rett etterpå, de fikk se steinen som lå der, forteller lensmannsbetjent Anders Magne Ormset ved Surnadal lensmannskontor.

Beboeren ble naturlig nok både oppskjørtet og redd etter hendelsen. Det ble besluttet at hun måtte evakueres fra boligen. Hun har ikke fått flytte heim igjen, en vil avvente vurderingene fra en geolog som er ventet til området fredag formiddag.

– Jeg kommer akkurat fra rasområdet nå, forteller kommunalsjef i Surnadal, Inge Skogheim til Driva torsdag ettermiddag.

– Det er en stor stein som har falt ned, fem-seks tonn, anslår han.

Selve bolighuset er ikke påført skader, men et hagebord og en murkant har fått hard medfart av steinen.

Ormset forteller at politiet har vært på befaring på stedet i dag. De antar raset har løsnet fra en berghammer vel 100 meter ovenfor huset. Flere større steiner ser også ut til å ha rast ut fra det samme området, men de har blitt bremset av skogen og ligger igjen et stykke lenger oppe i lia.

Det er flere bolighus i det samme området. Ormset sier at andre beboere ikke blir evakuert.

– Vi har i samråd med teknisk etat i kommunen kommet fram til at det ikke er noen grunn til det. Vi vurderer det slik at det er like trygt å bo der i dag som det var i går – sjøl om en sjølsagt aldri kan gi noen garantier når det er naturen en har med å gjøre.

Han understreker:

– Vi tar dette på alvor, det må vi gjøre. Nå må vi avvente hva geologoen sier. Men vi håper og tror at den evakuerte beboeren vil kunne flytte heim igjen ganske snart.

Geologen kommer fra Trondheim mellom klokka ni og ti fredag morgen.