Fra 1. februar 2015 vil postsorteringen etter planen flytte fra Sunndal til Molde. Dette som et ledd i omleggingen av den nasjonale sorterings- og distribusjonsstrukturen i Posten. Postbudene vil etter omleggingen hente ferdigsortert post, og kan deretter jobbe ute på ruta hele dagen.

– Denne omleggingen vil høyst sannsynlig skje uten nedbemanning. Men det blir nye postruter i området, og noen vil få posten tidligere og andre seinere, sier Tina Mari Flem, informasjonsdirektør i Posten Norge, til Driva.

– Våre kunder vil få informasjon om dette når det nærmer seg, lover hun.

Distribusjonsleder for postombæringen i Sunndal, Christian Loe, sier til Driva at reolene hvor posten sorteres i dag, i løpet av første kvartal neste år flyttes til Molde. I likhet med reoler fra andre plasser i regionen.

– I dag sorteres post på mange golv rundt om på Nordmøre og i Romsdal. Nå skal flere reoler samles på ett golv. Vi ser mange fordeler ved denne omleggingen, og tror det vil være både enklere og mer effektivt. Liknende omlegginger er gjort andre steder i landet, og det har gått bra, jevnt over. Det handler om å tilpasse seg utviklingen. Det sendes mindre post i Norge, nedgangen er drastisk. Det er ingen grunn til å tro at utviklingen vil snu, vi vet for eksempel at staten er i ferd med å gå over til elektronisk post, noe som også vil påvirke oss. Det betyr at mindre post skal inn på reol.

For å beholde heltidsstillinger lokalt vil det bli lagt opp til lengre ruter for den enkelte. Det å kunne være ute hele dagen framfor å starte med sortering er det nok noen av de ansatte som ser fram til, sier Loe.

Distribusjonslederen håper å slippe nedbemanning lokalt som følge av omleggingen.

– Vi er midt oppe i prosessen nå, og sjøl om mange ansatte er spente på hva som skal skje, ser de behovet for en omlegging. De er innforstått med at noe må gjøres.