Fredag kunne driva.no melde at Napoli restaurant på Sunndalsøra inntil videre verken har serveringsbevilling eller skjenkebevilling, ettersom restauranten var for seint ute med å søke om å drive på tidligere eiers bevilling i en overgangsperiode, samtidig som forutsetningene for å få egen serveringsbevilling og skjenkebevilling ikke var oppfylt.

Fredag ettermiddag har imidlertid restauranten fått ordnet opp. Ny bevilling for både skjenking og servering er på plass. Det bekrefter rådgiver Ester Aalbu Eriksen ved kommunens plan-, miljø- og næringstjeneste. Dermed kan restauranten ta imot sine gjester som vanlig fra i dag av.

Oppvekst- og omsorgsutvalget har gitt Tydal Restaurant Drift AS både serveringsbevilling og alminnelig skjenkebevilling, med Tamer A. M. Khaled som styrer og Sameh Samy Alelou som stedfortreder. Skjenkebevillingen gjelder fra og med 21. november til og med 20. juni 2016, for øl, vin og brennevin.

Eriksen bekrefter at restauranten har vært uten serverings- og skjenkebevilling i noen dager.

- De fikk beskjed om å stenge i et brev datert 13. november. Så har det vært arbeidet for å få alt det nødvendige på plass. Siste brikke falt på plass i dag, fredag.

Ifølge Eriksen har styrer og stedfortreder for bevillingen ikke hatt bostedsadresse i Sunndal, slik alkoholloven krever, men dette er nå ordnet. Det er også bragt på det rene at ingen av dem har ansvar som styrer eller stedfortreder for andre skjenkebevillinger. Når det gjelder serveringsbevillingen, er det levert bekreftelse på at daglig leder, Tamer A. M. Khaled, har bestått etablererprøven. Nødvendige uttalelser fra Mattilsynet, politiet og skattemyndighetene er hentet inn, og ingen av dem har merknader til at bevillling gis.