Nav Nesset har hatt store utskiftninger i staben det siste året. Da sjef og kontorleder Anne Grete Klokset flyttet opp til etasjen over som assisterende rådmann, var det Hans Olav Henden som tok hennes plass.

I september ble Reidar Andestad og Ole Palmer-Morewood ansatt og sistemann på plass er Roy Vidar Veium, som startet for et par uker siden.

Mange menn

– Fire nye og alle er menn? Hvor er kvinnene?

– Janne Leirstad Vike er snart tilbake på plass, og så har vi Anett Sandøy som jobber deltid, sier Andestad.

– Nav Nesset er sannsynligvis det kontoret i Norge som har størst andel av menn. Det er ganske oppsiktsvekkende, for Nav generelt er i stor grad dekt opp av kvinnelige sosionomer, fortsetter Andestad.

– Litt tilfeldig at det ble menn, det har med ansettelsesprosesser å gjøre, sier sjef Hans Olav Henden. Han forklarer at Nav Nesset i dag består av seks faste medarbeidere, derav tre kommunale og tre statlige årsverk. Line Solberg er tilknyttet Nav som flyktningekonsulent og Bjørn Ølander er

engasjert ut 2014 som prosjektmedarbeider.

Stengt noen dager

– Nav Nesset har hatt begrensete åpningstider i det siste, hva skyldes det?

– Det skyldes opplæring og blant annet hospitering på andre Nav-kontor, derfor har vi de siste ukene hatt åpent bare mandag og fredag. Men det skal snart bli normale åpningstider igjen, slik som før, med åpent fra ti til tre fire dager i uka og stengt på onsdager, sier Andestad og Palmer-Morewood.

Hans Olav Henden sier det er viktig for Nav Nesset å gi god sørvis til brukerne og at det derfor har vært mye fokus på å bygge opp kompetansen til nyansatte.

Mye nettbasert

Palmer-Morewood legger til at flere og flere av Navs tjenester i dag er nettbasert og at mye kan gjøres på internett.

– Hovedoppgaven til Navs kontor lokalt er å ta i mot sosialhjelpsmottakere og bistå dem som trenger hjelp til andre oppgaver.

En sentral del av jobben til Nav-ansatte er å få flest mulig ut i arbeid og færre på stønad. Nav har jevn kontakt med bedrifter.

– Arbeidsmarkedet har i lang tid vært sterkt i fylket og det har vært en høg grad av sysselsetting. Det er spådd litt nedgang i oljesektoren og det kan bli flere ledige. Det skal bli spennende tider framover, sier Veium.

Kom tilbake til Nesset

Ole Palmer-Morewood er 22 år gammel og fra Nesset. Han har tatt utdannelse som sosionom i Volda de siste tre årene og tar nå videreutdannelse. Han hadde lyst tilbake til Nesset og søkte i sommer på jobb på lokale Nav. Etter en intervjurunde fikk han jobben.

– Det er jeg glad for, og jeg synes det er fint at kommunen viser at de vil ha tilbake ungdommen. Som nyutdannet sosionom er arbeid i Nav perfekt. Her får man mange samarbeidspartnere. Det er en spennende arbeidsplass og alltid noe nytt å lære, sier Palmer-Morewood som bor heime med sine foreldre i Eidsvåg.

Hører krim i bilen

Roy Vidar Veium (53) er opprinnelig fra Mosjøen. Han fant en gang kjærligheten i en kvinne fra Ona, og de bosatte seg i Molde for 15 år siden.

– Jeg pendler til Nesset og det synes jeg er herlig! Jeg hører på lydbøker, spesielt krim. Det er en perfekt måte å avslutte dagen på; å tømme hodet helt for saker.

Veium har jobbet som spesialpedagog i 24 år og har to års utdanning i spesialpedagogikk i tillegg til tre år allmennlærerutdanning.

– Jeg synes det er kjempespennende å jobbe på Nav. Vi har en veldig viktig jobb. Mange har behov for ulik hjelp.

Driver også kafè

Reidar Andestad (60) har lang erfaring i å lede organisasjoner både privat og offentlig, blant annet var han personalsjef på sjukehuset i Molde, han var også leder av «Framtida i våre hender». Han ukependlet til jobb i Oslo i seks år før han tok jobben i Nesset.

– Å pendle til Nesset fra Molde er bare blåbær, mener han. Stillinga i Nav Nesset er på 50 prosent. Han jobber samme prosentstilling som flyktningekonsulent i Molde. Han driver i tillegg Internasjonal Kafè i Molde, i kjelleren på Domkirka og ønsker alle fra Nesset velkommen dit. Dette er gjennom Kia; kristent interkulturelt arbeid, hvor han er fylkesavdelingsleder.

Hans Olav Henden (50) begynte i Nav Nesset i oktober i fjor. Han bor i Molde og pendler hver dag, noe han synes er helt greit. Han er utdannet på Høgskolen i Molde og begynte på Aetat i 1994 og i Astero i 1996 og arbeidet i 15 år i ulike arbeidsmarkedstiltak i Molde.