Målet er å gi søndagsturen tilbake til folket. Den gode gamle friluftsaktiviteten skal vekkes til live. Dette utfra et folkehelseperspektiv, og at det er frilutslivets år neste år.

- Folk i Halsa, Surnadal og Rindal er stort sett spreke til å gå på tur. Nå kommer et ekstra lavterskeltilbud til alle, sier leder Ragnhild Godal Tunheim i Vandrefestivalen.

Sammen med folkehelsekordinatorene og kultursjefene i Halsa, Surnadal og Rindal samarbeider Vandrefestivalen og alle kommunenes lag og foreninger om dette prosjektet. Prosjektet har fått navnet 5217. 52 søndager fordelt på tre kommuner gir 17 turer i hver kommune. I utgangspunktet blir rulleringen Surnadal, Rindal, Halsa, men rulleringen er ikke absolutt.

- Noen aktiviteter har vært styrende så noen ganger avviker rulleringen. Men hver fredag blir ukas tur offetliggjort i samarbeid med Driva, sier prosjektleder Lilli Husby fra Surnadal.

Prosjektet har ei heimeside der kart opver turene og ukas turer vil bli lagt ut. 5217 håper også turdeltakerne tar bilder og sender til #5217.

- Vi er på facebook og instagram og vil kåre det beste turbildet og om bildene som kommer inn blir mange og gode vil de beste kunne bli brukt til en turkalender for 2016, sier Lilli Husby.

Det blir ikke bare fotturer, men ski, skøyte, rulleskøyter, badeutstyr og båter blir tatt i bruk for å få folket ut. Noen aktiviteter er kjent. I september neste år blir det suesanking i Surnadal og 13. desember neste år blir det nissemarsj i Surnadal.

Alle søndager neste år untatt 17. mai blir det arrangert tur. Et frivillig lag eller forening er ansvarlig for opplegg og regi på hver søndagstur. Målet er å ha det gøy.

- Trenger ikke gå så langt, men det skal være aktiviteter som holder folk ute, sier Morten Møller.

Første tur starter også i Surnadal. 4. januar er det samling i Tjønnmyra i Todalen. Er det snø går turen rundt i den nye lysløypa i bygda.

- Er det ikke snø får vi se hva vi gjør, sier Lilli Husby.