En mann i tjueåra er i Nordmøre tingrett dømt til betinget fengsel for fyllekjøring.

Det var i mai i år mannen var på en fest i Surnadal. Han drakk øl og Jägermeister, og ble beruset. Litt etter klokka 02.00 fikk politiet melding om en trafikkulykke i Modalane. Lensmannen og en kollega rykket ut. På stedet fant de en bil liggende på taket i en skråning. Bilen var avskiltet, og føreren var borte. Det var blodspor både på ulykkesstedet og i vegbanen.

Et vitne hadde sett en person løpe fra stedet og i retning surndalingens bopel. Etter å ha funnet vognkortet i bilen, kom lensmannen fram til at bilen tilhørte mannen. Politiet kjørte til boligen hans ikke langt unna. Utenfor huset fant de bilskiltene, tilsølt med blod. Inne i huset fant de mannen sovende på en sofa. Han blødde fra en arm og på leppene. Politiet vekket mannen, som framsto som svært omtåket. Han forklarte til politiet at han hadde vært ute og kjørt bil, og at han hadde vært alene i kjøretøyet.

Han ble tatt med til lensmannskontoret, og det ble tatt blodprøve av ham. Prøven viste en promille på 1,5. Mannen erkjente straffskyld for å ha kjørt bilen, til tross for at han ikke husker dette. Han husker så vidt kollisjonen, og at ruta på passasjersida eksploderte.

Mannen hadde ikke førerkort.

I skjerpende retning vektla tingretten at mannen er tidligere straffet, blant annet for kjøring i ruspåvirket tilstand og kjøring uten førerkort. I formildende retning vekta retten mannens tilståelse.

Surnadalingen ble dømt til 45 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år. Som særlig vilkår ble det satt at han i ti måneder skal stå under tilsyn, og at han i denne perioden gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring.

Han må også betale en bot på 45.000 kroner.

Han dømmes til sperrefrist for erverv av førerrett for alltid.