Økonomi- og planutvalget har vært samlet til et ekstraordinært møte, hvor prosessplanen for Sunndal kommune i det kommende arbeidet med kommunereformen har vært diskutert.

Saka vil komme til behandling i kommunestyret 14. januar. ØP-utvalget la i dag imidlertid føringer for arbeidet fram til da. Blant annet understrekes det at utvalget ønsker en bred, demokratisk, åpen, inkluderende og folkelig prosess, der alle som bør eller vil komme til orde gis mulighet til å bidra i debatten. Det er spesielt viktig at ungdom engasjeres i prosessen.

Økonomi- og planutvalget er tydelige på at kommunens tillitsvalgte skal inviteres til alle møter hvor det informeres om kommunereformen. Fagforeningene skal også innkalles til et felles informasjonsmøte.

Det tas sikte på at kommunen skal gjennomføre en profesjonell innbyggerundersøkelse tidlig i 2015, for å kartlegge holdningene til, og hva som er viktig for, folk i Sunndal og de ulike bygdene i Sunndal i forbindelse med kommunereform og endret kommunestruktur.

En rådgivende folkeavstemning skal gjennomføres, før kommunestyret fatter et vedtak i saka.

Sunndal skal ta sikte på en prosess som konkluderer med beslutning og kommunestyrevedtak om hvem man eventuelt ønsker å slå seg sammen med våren 2016.

Utvalget mener prosjektet bør styres av ei gruppe bestående av ØP-utvalget og tillitsvalgte, med rådmannen som sekretariat.