Rådmannens innstilling for utredning av skolestruktur gir tre alternativ; 1. Beholde dagens skolestruktur. 2. Slå sammen skolene og flytte elevene på Øvre Rindal til Rindal skole fra høsten 2015. 3. Slå sammen skolene og flytte elevene på Øvre Rindal til Rindal skole fra høsten 2016.

Gruppeleder i Rindal Ap, Katja Røen, ber om at alternativ 2 fjernes, slik at en kan få best mulig tid til en grundig prosess og legger fram forslag til når høringsforslag skal legges fram for Livsløpskomiteen og for kommunestyret med en lengre tidsramme enn det som ligger i rådmannens innstilling.

Hun minner om at Rindal Ap allerede i 2013 la fram forslag om å starte en utredning på skolestruktur på et ikke økonomisk grunnlag med tanke på å få et best mulig læringsmiljø og sosialt miljø for elevene. Forslaget ble nedstemt i kommunestyret.

- Nå ser jeg at økonomien framskynder et hurtigtog av en utredning, men vi mener fremdeles at elevenes beste må stå i sentrum. Det dreier seg om myk valuta her, og det gjelder våre barn. Den oppvoksende generasjon er framtida vår og fortjener en best mulig prosess, sier hun.

Arbeiderpartiet legger fram forslag om at administrasjonen legger fram et høringsforslag for Livsløpskomiteen 11. mars og for formannskapet 12. mars. Forslaget legges ut på høring med frist til 8. juni og behandles i kommunestyret 24. juni. Alternativ om sammenslåing fra høsten 2015 tas ut.

Etter gruppemøte går Senterpartiet inn for å støtte forslag fra Arbeiderpartiet, men vil samtidig ha med et punkt om utredning av sammenslåing av barnehage der ungene ved Rindal barnehage flyttes til Øvre Rindal i tilfelle det blir nødvendig med mer plass til elever ved Rindal skole.

John Ole Aspli (Ap) tolker dette dithen at Senterpartiet med dette vil være villig til å flytte barnehageunger fra Rindal til Øvre Rindal i framtida i tilfelle det trengs plass til flere skoleelever ved Rindal skole. Arbeiderpartiet er imot dette.

Tove Flåtten (KrF) minner om at det er skolestruktur de diskuterer, og at det da vil være nødvendig å se på bygningsmassen med mulighet til å flytte barnehagen fra sentrum til Øvre Rindal om det skulle bli plassmangel ved Rindal skole.

Ordfører Ola Heggem (Sp) mener det blir feil hvis en utredning av skolestruktur ender opp med et byggeprosjekt på Rindal sentrum. Han minner om at det allerede er få av barna på Rindal sentrum som faktisk har barnehageplass på sentrum.

Det hører med til historien at det er i nerbygda elevtallet går mest ned framover, og rådmannen finner det lite sannsynlig at det blir aktuelt å gjøre grep på barnehagen med tanke på at det skal bli plassmangel på Rindal skole.

Forslaget fra Arbeiderpartiet om tidsplan for utredning ble vedtatt, sammen med et tillegg om utredning av mulighet for flytting av Rindal barnehage til Øvre Rindal. Det siste punktet ble vedtatt mot Arbeiderpartiets og Rindal Høyres stemmer.