Sunndalslegen er styremedlem i Helse Møre og Romsdal som onsdag skal si sin mening om hvor det nye fellessjukehuset for Nordmøre og Romsdal skal bygges. Fra Kristiansund og store deler av Nordmøre er det kommet et unisont krav om at tomtevalget må utsettes etter at administrerende direktør Astrid Eidsvik i Helse Møre og Romsdal gikk på dagen.

I ettertid er det kommet fram at den plutselige avgangen etter stor sannsynlighet skyldes press fra direktør Daniel Haga i Helse Midt-Norge. Mye tyder på at Eidsvik ønsket å innstille på Storbakken som ny sjukehustomt. Nylig avslørte Helse-Midt- direktøren at han ønsker å bygge det nye sjukehuset på Opdøl på Hjelset.

I ettertid har et stort flertall i fylkesutvalget gått for en utsettelse for slik å gjenvinne tillit og få prosessen på riktig spor igjen. Flere representanter på Mørebenken har gjort det samme. Søndag gikk rundt 10.000 personer i Kristiansund i protesttog mot prosessen og Helse-Midt direktørens innstilling.

-Styremedlem Svein Anders Grimstad tror ikke de som ønsker at onsdagens styremøte i Helse Møre og  Romsdal skal ende med en utsettelse, blir bønnhørt.

- Det vil i så fall være veldig beklagelig. Det er en veldig viktig avgjørelse for distriktet vårt som skal tas på onsdag. Saken har versert i mange år, og sjøl om vi får saken lagt fram uten innstilling fra administrasjonen har vi kunnskap nok til å fatte en avgjørelse.

- Kommer du til å stemme for Storbakken eller Hjelset?

- Av respekt for styret og prosessen ønsker jeg ikke å si noe om det på forhånd. Jeg har ikke signalisert hvor jeg ønsker sjukehuset plassert tidligere, og kommer ikke til å gjøre det nå.før under onsdagens møte.

- Tror du det blir et enstemmig vedtak for det ene eller det andre alternativet?

- Nei, enstemmig blir det nok ikke, men jeg håper det blir et klart flertall den ene eller andre vegen. Litt synd om en slik sak skulle ende med 5-4.

Grinmstad har merket seg at engasjementet rundt sjukehusplasseringen ikke har vært den helt store i Sunndal. Han mener det kan ha en sammenheng med at politikerne ikke fikk anledning til å diskutere den regionale konsekvensanalysen i kommunestyret.

- Det var dumt og kritikkverdig.

- Har du som styremedlem fått mange henvendelser som vil at du skal gå for utsettelse av tomtevalget på onsdagens styremøte?

- Nei, jeg har hatt svært få henvendelser.

- Hva synes du om prosessen?

- Jeg er blant dem som synes den ikke har vært så aller verst.