Tiger Garté benytter dagene før jul til å møte skoleelever i heimtraktene. Sunndal og Tingvoll er unnagjort. Nå står Øye skule i Surnadal for tur. Skolen der Tiger skrev sine første fortellinger med særs gode tilbakemeldinger.

- Så begynte jeg å studere økonomi i Trondheim fordi alle sa jeg burde gjøre det, forteller Tiger til elever fra Mo, Todalen, Stangvik og Øye.

Tiger møter elevene i tårnet på Øye skole. Han forteller om det å være forlegger å gi ut bøker, om forfatterskap og livet.

- Har det bare i meg, må få det ut, forklarer Tiger sitt forfatterskap.

Tiger tar elevene tilbake til 2005. Da det hele starter. En nyttårsaften alene i den lille leiligheten med regnet fra rakettene som kulisser på nedtrukne persienner. På golvet ligger notater strødd utover. Inspirert av Eminem bestemmer han seg for å fange øyeblikket.

- Da bestemmer jeg meg for å studere film, samle notatene mine til en bok og sende dem til tre forlag, forteller Tiger.

Alle tre forlagene ønsker å gi ut boka. En uvirkelig følelse for surnadalingen. Den unge forfatteren tar Norge med storm. Burn Out heter debutromanen med handling i Surnadal.

- Etter det blei jeg litt høg på meg sjøl, det tippa litt over og jeg endte opp naken på veggen på et hotellrom i Molde. Skjerpings tenkte jeg, sier Tiger.

Ettertiden viser vel at all PR har vært god PR i denne saken. Karrieren skyter fart med flere bøker, Forfatterfight, eget forlag og debutantfestival. Midt i dette dør bestefaren.

- Fikk ikke sagt ha det. Det var sårt og jeg bestemte meg for å skrive det av meg i en bok, forteller Tiger om Fuglehotellet.

Emo-Elliken er den boka ungdommene i salen har et forhold til. Den leser de på skolen. Historien om en mørk emosjonell jente som våkner til liv når hun skal redde sitt idol Johnny Dean.

- Tror alle har kreativitet i seg, det gjelder bare å ta tak i den å få den ut, mener Tiger.

En åpen og ærlig seanse går mot slutten, men alt har sin begrensning. Ungene spør hva han egenlig heter, og der går Tigers grense.

- Det står Tiger på alle papirer bortsett fra dåpsattesten, sier Tiger som var navnet han tok da han bestemte seg for å satse.

- Heter du Torgeir, spør en av elevene.

- Ingen kommentar, svarer Tiger.