Helseminister Bent Høie (H) sier på en pressekonferanse det ikke har vært et valg mellom pest og kolera å velge mellom Storbakken og Hjelset, men det faglig beste alternativet er etter Høies mening Molde.

Helseminitsren sier begge tomtene er gode. Ved å ha lagt sjukehuset til Kristiansund ville byen fått offentlige arbeidsplasser, noe Molde har, men hensynet til et godt fagmiljø teller mer.

- Et sjukehus i Molde er med og sikrer et godt fagmiljø med nærheten til fylkessjukehuset i Ålesund, og et flertall av innbyggerne i Nordmøre og Romsdal får kortere reiseveg til Hjelset, sier Høie.

Høie uttrykte forståelse for at dette valget vekker følelser. Han tilbakeviste også alle påstander om at han skulle ha presset fram et valg av Hjelset som plass for det nye fellessjukehuset i Nordmøre og Romsdal. Han brukte ansatterepresentanten i Helse Midt-Norge som sannhetsvitne.

- Som ansatterepresentanten i styret i Helse Midt-Norge uttrykte det, så har ikke han opplevd det har vært noe forsøk på åpent eller skjult press fra min side i denne saken, sier Høie.

Ordfører og rådmannskollegiet for Nordmøre, Orkide, kommer i følge uttalelser til Driva i går å kreve en åpen gransking og en juridisk gjennomgang av prosessen som ledet fram til avgjørelsen.

Orkide mener det kan ligge korrupsjon til grunn for valget og de tenker da på den plutselige avgangen til en styreleder og to direktører i Helseforetaket rett før avgjørelsen skulle tas.

- Dette kan ha vært personer som støttet valg av Storbakken på Frei, derfor må alle kort på bordet, mener leder Ingunn Oldervik Golmen i Orkide.