– Et viktig signal for framtida, sa sunndalsordfører Ståle Refstie da han fredag gratulerte og overrakte banksjef Jonny Engdahl beviset på at Sunndal Sparebank er miljøfyrtårnsertifisert.

– Målet vårt var å bli den første banken i fylket som fikk beviset på at vi er sertifisert som miljøfyrtårnbedrift. Nå viser det seg at Sparebank 1 Nordvest ble sertifisert allerede i 2013, men vi er i alle fall den første Eikabanken i fylket som får beviset, sa en fornøyd Jonny Engdahl. Ordene fall da ordfører Ståle Refstie fredag morgen kom for å overrekke diplomet som er beviset på sertifiseringen. Åtte bedrifter i Sunndal har tidligere fått det samme beviset.

Miljøfyrtårn er det mest brukte sertifikatet i Norge for bedrifter som ønsker å vise at de tar ansvar for miljøet. Banksjef Jonny Engdahl sier bankens miljøprosjekt startet i 2003. Tiltakene som er gjennomført har resultert i at strømforbruket er halvert fra 400.000 kilowattimer til 200.000 kilowattimer. Etter renoveringen har strømforbruket gått ytterligere ned.

– Det er flere ting som må på plass for å få godkjent miljøsertifiseringen. Eksempler er HMS og arbeidsmiljøet som må være godt. Vi skal også kjøpe varer fra miljøsertifiserte leverandører, og må sortere avfallet i hverdagen, sa Engdahl.