2015 er Friluftslivets år, og i den forbindelse utfordres ordførere over hele landet til å sove ute en natt i januar. Flere av ordførerne i vårt distrikt tar utfordringen på strak arm.

Friluftslivets år 2015, blir offisielt åpnet 13. januar i hele Norge. En av aktivitetene i den forbindelse er å få med flest mulig ordførere til å sove ute en vinternatt.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft ble utfordret av Norsk Friluftsliv til å sove ute i naturen vinternatten 13-14. januar – selve åpningsdøgnet for året.

Sundtoft tok straks utfordringen, og det samme gjorde kulturminister Thorhild Widvey. Sundtoft sendte i tillegg utfordringen om å tilbringe natt til 14. januar utendørs videre, i et brev, til ordførerne i alle Norges kommuner.

På lista over ordførere som har takket ja til utfordringen finner vi over 70 ordførere fra hele landet. Blant disse er Halsaordfører Ola Rognskog, Surnadalsordfører Lilly Gunn Nyheim og ordfører i Nesset, Rolf Jonas Hurlen.

I Halsa, Rindal og Surnadal markesres året med 52 tilrettelagte turer tilsammen i de tre kommunene. 17 søndagsturer i hver kommune. Søndagsturen skal igjen bli et begrep.

Turene vil skje på ski, til fots, på skøyter og i båt. De tre kommunne og frivillige lag og foreninger er klar for å aktivisere befolkningen. Friluftslivets år på Indre Nordmøre starter i lysløypa i Todalen den 4. januar.