En kvinne fra Sunndal er i Nordmøre tingrett dømt til 8.000 kroner i bot for ikke å ha levert sin datter tilbake til barnevernet etter et besøk i hjemmet.

Aktor la ned påstand om fengsel, men tingretten fant at kvinna hadde handlet til barnets beste og nøyer seg med bot.

Kvinnen dømmes for å ha holdt en umyndig ulovlig tilbake fra fosterhjemmet datteren av barnevernet var plassert i.

Jenta blei tatt fra sine foreldre ved dom i april og plassert i et fosterhjem i Ålseund. Jenta trivdes ikke der. Hun gråt og nektet å spise.

Etter et besøk hos sine foreldre i mai, besluttet moren å ta jenta til psykolog i Arendal. Dette for å få hjelp av en annerkjent behandler på stresssymptomer etter adopsjon. Ni dager etter avtalt tid returnerte moren jenta til barnevernet.

Den omtalte jenta blei adoptert da hun var fire måneder gammel og begynte i 2013 og 2014 å vise sterke tendenser til depresjon, noe som kan følge av angst etter adopsjon.

Jenta blei så plaga at hun nektet å gå på skole, og foreldrene maktet ikke å få henne til å gå. Dette endte med omsorgsovertakelse.

Men etter plassering i fosterheim blei jenta enda meir plaga. Så plaga at hun gråt utenfor heimen og naboene varslet politiet. Det endte med at jenta blei tilbakeplassert hos sine foreldre fram til hun blei sendt på ungdomsinstitusjon.

Der virker jenta å tilpasse seg og trives.