Mandag åpnet den nye ladestasjonen for el-biler på Sunndalsøra. Stasjonen ligger ved Coop-bygget på Dørumtomta.

Tre biler kan lade samtidig. Det koster 35 kroner å lade opp en el-bil om du gjør det på rimeligste måte med kort fra Grønn Kontakt. Selskapet eies i dag av 23 kraft- og nettselskaper fra hele Norge og har de siste to årene sammen med sine eiere, utviklet seg til å bli en operatør for et nasjonalt ladenettverk.

Lader på 20 minutter

Ordfører Ståle Refstie var med og markerte åpningen med å lade en Golf. Jørund Kvande og Geir Sæther fra Sunndal Energi og Einar Oterholm fra Grønn Kontakt, samt Gunnar Olav Furu fra Sunndal kommune, var også til stede under åpningen.

- En kan kjøre rundt 15 mil etter en slik lading, sier Einar Oterholm, lokal representant fra Grønn Kontakt. Grønn Kontakt er selskapet som skal drifte stasjonen og ha ansvaret for den.

Ladestasjonen består av en hurtiglader som bruker tjue minutter på å lade opp en el-bil, og en flexilader, som bruker noen timer på å lade opp.

- Da kan en handle mens bilen lades opp.

Dyr hurtiglader

- Hurtigladeren er dyr i innkjøpt, den koster nærmere 700.000, sier Oterholm.

Ladestasjonen i Sunndal er et spleiselag mellom Sunndal kommune, Transnova (statlig selskap), Møre og Romsdal fylke, og Sunndal Energi. Dette er den femte hurtigladestasjonen i fylket.

- Årsaken til at stasjonen ble plassert ved Coop er at der hadde vi tomt og 400 volt ledig, sier Jørund Kvande i Sunndal Energi.

- Lønner seg med el-bil

Oterholm mener det lønner seg å kjøpe el-bil nå.

- Den er ikke så dyr i innkjøp, den er mye billigere å eie og kjøre med enn både bensin- og dieselbil. Nå for tiden kan en kjøpe el-bil uten moms og avgifter, så det lønner seg å gjøre det nå, anbefaler han og legger til at denne ordningen snart vil forsvinne.