«Jenter opp og fram» er tittelen, når Kvinnenettverket i Arbeiderpartiet inviterer til midtnorsk konferanse om kvinner i politikken i Surnadal denne helga.

Kvinnekonferansen er et samarbeid mellom tre fylker; Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal. Det er kvinnenettverkslederne i de tre fylkene som arrangerer konferansen som skal bidra til å løfte kvinner opp og fram.

Buss er oppsatt fra Trondheim, og det er ventet storinnrykk til Thon Hotel Vårsøg og Surnadal kulturhus.

– Det er venteliste, fordi hotellet er stappfullt, forteller surnadalsordfører Lilly Gunn Nyheim, som også er leder for Kvinnenettverket i Møre og Romsdal. Hun gleder seg til denne konferansehelga sammen med mange kvinnelige partifeller.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å få en slik stor konferanse lagt hit til Surnadal, og det er også veldig gode innledere som kommer, fastslår hun.

Motiverer hverandre

Nyheim understreker at slike konferanser er viktige for å motivere hverandre og samarbeide for å få flere kvinner inn i politikken, gjerne inn i toppstillinger.

– Vi må gjøre slik at det  blir lettere for kvinner å takke ja til verv, det viser seg at kvinner trenger litt ekstra oppbacking. Det er viktig å møtes for å dele erfaringer, og denne konferansen blir også som en liten kick-off til valgkampen, sier hun.

Konferansen starter fredag kveld, blant annet med innledning av Kvinnenettverkets leder, Anniken Huitfeldt. Bli hørt! Det er budskapet i hennes innlegg.

Etter Huitfeldt skal nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, på talerstolen, for å snakke om blant annet kommunepolitikken og høstens kommunevalg.

Når Pedersen er ferdig blir det innsjekk på rommene og litt forskjellig, før deltakerne samles for å avslutte fredagen med kulturinnslag og middag.

Paneldebatt

Lørdagen er det stortingsrepresentant Else-May Botten som skal ha det første innlegget; «Up and go», før Ina Alvhilde Libak fra sentralstyret i AUF overtar. Libak skal snakke litt om hvordan jenter kan bygge hverandre, og om det å være ung jente i Arbeiderpartiet.

Deretter er det tid for hersketeknikker. Ikke la deg bli herset med! Det er budskapet når leder i Sør-Trøndelag Ap, Eva Kristin Hansen, entrer scena for å ta for seg hersketeknikker med egne erfaringer.

Identitet, stolthet, engasjement og motivasjon er tema når regiondirektør i NHO Merete Storødegård avslutter runden som siste innleder. Deretter er det duket for en stor time med paneldebatt der alle innlederne deltar, med innlegg og spørsmål fra salen. Og etter oppsummering av helga og felles lunsj avsluttes konferansehelga lørdag ettermiddag.