I Driva-distriktet står kommunene på Indre Nordmøre så langt for den største deltakerskaren til den lokale Ungdommens kulturmønstring (UKM).

Likevel er det en halvering av deltakere fra i fjor. I år mønstrer 63 ungdommer sine verk på scene eller i galleri. 15 sceneinnslag og 11 utstillere blir å se i Surnadal kulturhus 31. januar.

- Nedgangen er størst i Surnadal. I Halsa og Rindal er deltakelsen lik fjorårets, sier Lars Sæther i Surnadal kommune.

Nedgangen kan skyldes at det i år ikke er dansere påmeldt og heller ikke filmer. Dette kan komme av permisjon hos en danselærer og at ungdommer ikke er klar over at de lager film som kan delta på mobilen sin.

- Mange unge lager små filmsnutter på mobiltelefonen, de kanskje ikke tenker over de kan delta med i UKM, sier Sæther.

Søknadsfristen for å være med på UKM på Indre Nordmøre gikk egentlig ut den 15. januar, men Lars Sæther tar i mot påmeldinger på mobil 957 72 537 ut denne uka, om det er etternølere.

- Det er ikke mulig å melde seg på ved å gå inn på nettet, men det kan ringe meg, sier Sæther.

Størst deltakelse i Surnadal var det i 2011. Det var året etter Torstein Snekvik vant MGP. junior. Torstein er blitt eldre, men ikke for gammel til å delta på UKM.

- Torstein deltar sammen med Øystein Glåmen og band, sier Sæther.

På UKM sine nettsider står det å lese at det er ni påmeldte innslag til UKM i Sunndal i helga, mens det så langt er åtte påmeldte innslag til mønstringa for Nesset, Gjemnes og Tingvoll den 4. februar.