En 50-åring fra Indre Nordmøre er dømt til seks måneders fengsel, hvor to måneder gjøres betinget, for å ha skalla ned en annen mann slik at fornærmede mista deler av ei tann.

Nordmøre tingrett dømmer 50-åringen til også å betale 61.000 kroner i erstatning og 20.000 kroner i oppreisning til offeret.

Det hele skjedde i forbindelse med en dansefest på Otnesbrygga i Halsa i fjor sommer. Dømte var beruset og stilte seg for å urinere ved inngangen til et feriehus rett ved brygga.

Eieren av feriehuset så dette, gikk bort til dømte og klappet denne på skuldra, og spurte hva han holdt på med. Tiltalte svarte at han slo lens.

Fornærmede ga uttrykk for at tiltalte ikke måtte urinere på eiendommen. Tiltalte hadde ingen forståelse for dette. Mens de sto der, skallet tiltalte med stor kraft og traff fornærmede over munnen.

Offeret falt bakover over en bil. Han merket at en tann var brukket og falt ut av munnen. Noen vakter kom til stedet og situasjonen løste seg opp.

Nordmøre tingrett sier i sin dom loven ser alvorlig på vold i tilknytning til slike arrangementer som der hendelsen fant sted. Derfor kan ikke retten reagere med annet enn fengselsstraff.

Retten gjør to måneder av straffen betinget, men 50-åringen må sone fire måneder i fengsel. Grunnen til at noe av dommen gjøres betinget er at dømte er eneforsørger av et barn.

Forsvarer i saken hadde bedt om samfunnsstraff, mens aktor hadde bedt om seks måneders fengsel.