Hver dag etter skolen setter han kursen mot Trondheim.

Det er ikke noe nytt at fotball er den store fritidsinteressen for Sondre Næss Bolme.

Heime på Sunna i Rindal har både han og faren Ole Einar vært ihuga supportere for Molde FK.

Og i utgangspunktet hadde Sondre sett for seg at han skulle spille guttefotball i Molde etter at han er ferdig med ungdomsskolen.

Men så fikk han et tilbud fra erkerival Rosenborg om å hospitere, et tilbud han ikke kunne si nei til.

Dermed ble det å pakke gymbagen før han dro på skolen for så å dra direkte til Trondheim derfra – tre dager i uka. Etter hvert ble det fem dager i uka og lite tid til annet enn skole og fotball.

Tidligere denne uka skrev Sondre kontrakt med RBK, og det skal ikke stikkes under stol at Rosenborg Ballklub tar seg godt av sine unge spillere.

Kaffelag for kontrakt

Fra høsten av starter han på idrettslinja ved Strinda Videregående skole, og slipper også å bekymre seg for om han klarer å skaffe seg hybel. Alt slikt tar klubben seg av.

Nå blir det oppkjøring fram mot seriestart og spill i RBK Gutter 16 som spiller i landsomfattende serie mot andre tippeligaklubber.

Som nevnt har både Sondre og faren gitt sitt hjerte til Molde, og der har familien vært delt mellom MFK og RBK.

Da vi besøkte Sondre heime på Sunna onsdag kveld, var det feiring med kaffe og kaker sammen med besteforeldre, mor, stefar og yngre søsken og ingen var vel direkte misfornøyd med at Sondre hadde skrevet under for RBK.

Spesielt bredt gliste lillesøster Marlene, og hadde for anledningen iført seg RBK-skjorta si for å markere at storebror omsider har tatt til vettet.

Tottenham får vente

Bestemor Magnhild er også fornøyd. – Det er rart å tenke på, Ole Einar og Trond Heggem vokste opp som bestevenner her på Sunna, og nå har begge sønnene deres – som også er jamaldringer – skrevet kontrakt med RBK, forteller hun.

Torbjørn Heggem (barnebarn til Rindal-ordfører Ola Heggem) skrev under i fjor.

– Og etter RBK ... bærer det utenlands da? spør vi Sondre.

Sondre ler. – Da bærer det lengst mulig, i det minste til England. Det har alltid vært en drøm å spille for Tottenham.

Men så synes han det er på tide å få journalisten litt ned på jorda igjen. – Men første målet må være å spille tippeligafotball i Norge da.

Det ville nok Nils Arne Eggen ha sagt seg skjønt enig i – først en grundig utviklingsperiode heime i Rosenborg før en i det hele tatt tenker tanken på å dra utenlands.