Avgangselevene i Surnadal er i rute og lover en annerledes russerevy i år. I helga møttes noen av dem for å sy kostymer til «Våvvinn tå rette vefta», der Hans Hyldbakk er den røde tråden.

Det minner litt om et juleverksted der damene sitter og syr røde kjoler til russerevyen, kjoler som skal brukes i en dans.

– Vi skal ha en introfilm der vi skal ha noen seanser med dans, forklarer revysjef, Tuva Telstad. Med seg som revysjefer har hun også Synne Mogstad Høivik og Maren Rønning.

Instruktører er Silje Ranes, Gøran Bolme og Sigrid Vetleseter Bøe, og med disse talentene rundt seg har russekullet i alle fall alle forutsetninger for å kunne lykkes med en revy av høg kvalitet på alle områder.

– Ja, det er kjempegode instruktører vi har, og de har hjulpet oss mye, sier Synne.

Innom hele følelsesregisteret

Dette blir en litt annerledes revy. Naturlig nok vil de ikke røpe så mye av innholdet, men avslører likevel litt. Revyens røde tråd blir to avgangselever som skal skrive særemne i norsk og velger å skrive om Hans Hyldbakk.

– Gjennom revyen følger vi elevenes research, og får samtidig et innblikk i hverdagen til avgangselevene i bygda her, forteller Synne. – Vi kan røpe at det er Per Helge Aarnes og Anita Aasgård som skal ha hovedrollene, legger hun til.

Navnet som revyen har fått er også Hyldbakkinspirert; «Våvvinn tå rette vefta».

Elevene lover en fin blanding av absolutt alt på scena, både sang, sketsjer, dans, musikk, og det som ellers hører med.

– Det blir både klassiske russesketsjer og litt nytt. Ja, i denne revyen er vi innom hele følelsesregisteret, ler Synne.

De har for eksempel laget nye melodier til litt ukjente Hyldbakktekster, og musikken skal også besørges av elevene sjøl.

– Men vi har far fått med oss Brage Kristian Einum som kapellmester, og vi er kjempeglade for at han vil være med og styre bandet, sier Synne.

Mange nye talent

Nesten alle i det store russekullet på rundt 80 elever er med på revyen. De forteller at de ligger godt an med forberedelsene og at det er en spent og motivert gjeng som ser fram til forestillingene.

– Vi er godt i rute ja, og nå framover kjører vi på med tre øvinger i uka. Vi har det kjempeartig og gleder oss veldig. Det blir spennende å se hvordan dette går, sier Tuva og Synne.

Det blir til sammen fire forestillinger. Premieren er torsdag 26. februar, før elevene kjører en ny forestilling på fredag og to på lørdag.

– Vi håper naturligvis at alle vil komme og se på oss! Dette blir ingen tradisjonell russerevy, og det har dukket opp mange nye talent som vi ikke engang ante at vi hadde, fastslår Tuva.

For en liten smakebit; klikk her.