Nils Sæther og Henrik Børset fra Øksendal Bygdeservice var mandag kveld engasjert til å dirigere trafikken gjennom Øksendalstunnelen i forbindelse med spyling. De kom begge ut for en situasjon som de setter i forbindelse med bortføringen av den sju år gamle gutten i Molde. Gutten kom til rette i god behold tirsdag ettermiddag.

- Klokka 16.45 tida bryter plutselig en Audi ut av køen og kjører inn i tunnelen. Bilen står som nummer to i køen. Det opplevdes som dramatisk da sjåføren plutselig bryter ut av køen og kjører inn i tunnelen. En kjenning av meg sto først i køen. Jeg var på veg bort til bilen hennes for å slå av en liten prat mens vi ventet på ledebilen da sjåføren i Audien plutselig kjørte ut. Det slo meg at han kanskje trodde jeg var på veg bort til bilen hans.

Sæther ringte kollega og lederbilfører Henrik Børset om bilen som var på veg inn i tunnelen. Børset kjører kolonne fra sunndalssida mot Øksendal da han gir beskjed til spylebilene bak han om å stille seg på tvers i tunnelen. Å stoppe biler og varsle politiet er prosedyre ved biler som bryter trafikkdirigering. Da Børset er 15 meter unna Audien virker det som om sjåføren får panikk. Den bråsnur og raser ut av tunnelen samme veg som den kom.

– Det skjer at noen forviller seg forbi dirigeringen, men disse blir stoppet og veiledet. Aldri på denne måten, sier Henrik Børset.

Slik Børset oppfatter det setter ikke politiet denne hendelsen i samband med den savnete sjuåringen i Molde på det tidspunkt. Seinere får Børset derimot en telefon der han får spørsmål om det som har skjedd, da sett opp mot forsvinningen i Molde. Tidsmessig kan det stemme at en bil med den forsvunne gutten kunne kommet seg fra Molde til Øksendal fra det tidspunkt gutten forsvinner og til 16.45.

– Kunne ikke se den eller de som var i bilen, fikk heller ikke sett kjennemerket på bilen. Det var såpass mørkt inne i tunnelen, sier Børset.

Nils Sæther er sikker på at det var flere i bilen, men heller ikke han fikk sett hvor mange.

Kan være bilen

Politiet mistenker nå gutten kan være bortført med bil. Politiet prøver å spore den utenlandske Audien, så langt har de ikke lyktes med å få tak i den. Politiet utelukker heller ikke at den bortførte sjuåringen kan ha blitt ført ut av landet. Kripos og Interpol er koplet inn i saken og utenlandsk politi har fått etterlysningen.

– Vi kan ikke si hvorvidt den utenlandske Audien har noe å forbindelse med forsvinningen, men vi forsøker å få tak i den for å få svar, sier pressekontakt hos politiet Alf Stormo.

– Staurtullat

Da Audien kom ut av tunnelen var det i rasende fart. Den blinket med lysene og tutet i hornet for å advare trafikk på utsida om at den kom. Nils Sæther så den føk forbi og kjørte i retning Nesset samme retning som den hadde kommet fra.

– Ingen som har noe å skjule oppfører seg slik føreren av den utenlandskregistrerte Audien gjorde. Staurtullat, mener Nils Sæther.

I Nesset sto politiet mandag kveld ved shellstasjonen og kontrollerte trafikk i forbindelse med saka. Da var flere politidistrikt varslet.