Sunndal Sparebank er landets nest billigste. Det er Norsk Familieøkonomi som har kåret Norges beste banker for 20. gang. Nå foreligger resultatet av fjorårets kåring. Det har gitt ansatte og kunder i Sunndal Sparebank en god start på dagen. Sunndalsbanken kommer nemlig ut på en andreplass i den omfattende kåringen, bare slått av Skagerak Direktebank.no.

Det er tatt utgangspunkt i et boliglån på to millioner kroner. I tillegg er bankene målt på boligspar for ungdom, brukskonto og høgrentekonto.  Kunder i Skagerak Direktebank.no vil få en netto ugift på 63.548 kroner med dette utgangspunktet. Sunndal Sparebank og Vestre Sparebank kommer ut med henholdsvis  65.536 kroner og 65.835 kroner på de andre pallplassene.111 banker var med i undersøkelsen.

Sjeføkonom Reidar Krohn-Pedersen i Norsk Familieøkonomi sier til adressa.no  at Sunndal Sparebank fortjener skryt.

– Banken har gjort det veldig bra og hevdet seg i mange år. Banken er ganske billig på boliglån. Det som er litt spennende med Sunndal, og som også gjelder for andre distriktsbanker, er at de ofte har en høg rente på BSU-kontoen. Det er typisk at disse bankene setter opp sparerentene i håp om at kundene skal beholde banken soim sin hovedbank selv om de flytter til større byer. Det synes vi er positivt, sier Krohn-Pettersen.

Rindal Sparebankg har også tradisjon for å ligge høgt oppe på listen over landets billigste banker.  På fjoårets undersøkelse kom bnaken ut på 6. plass.

Surnadal Sparebank er plassert på 22. plass, mens Nesset Sparebank kommer ut på 66. plass.

Banksjef Jonny Engdahl sier det alltid er hyggelig å komme på pallen.

– Vi er selvfølgelig kjempefornøyd med å bli kåret til Norges nest beste totalbank for 2014. Det står det respekt av. Vi har over tid vist at vi kan hevde oss i konkurransen med større banker og vi ønsker å skape gode kundeopplevelser. Dette får vi stadig tilbakemeldinger på fra kunder lokalt og ikke minst kunder ellers i landet. Det å være konkurransedyktig er viktig, men over tid tror vi det er vel så viktig at kundene ser helheten i leveransen fra egen bank. Vi ønsker å framstå som hjelpsom på en aktiv, inkluderende og skikkelig måte. Det er Sunndal Sparebank.