Politimesteren bekrefter at det trolig var bortføringsbilen der en sju år gammel gutt var tatt med, som ble observert i Øksendalstunnelen mandag kveld. Det skriver andalsnes-avis.

- Vi antar at det var den bilen. Vi er rimelig sikre på det, sier politimester Arnstein Nilssen til avisa.

Dermed bekrefter politiet det vaktmannskapene som dirigerte trafikken i Øksendaltunnelen mandag kveld antok.   Nils Sæther og Henrik Børset kjørte ledebil og dirigerte trafikken da en utenlandsk registrert stasjonsvogn plutselig skar ut av køen og raste mot rødt lys inn i Øksendalstunnelen. Sæther fikk varslet kollegaen i ledebilen som igjen ga beskjed til spylebilene som var i arbeid inne i tunnelen om å stille seg på tvers over vegbanen. Da sjåføren oppdaget sperringen, snudde han bilen og kjørte i stor fart ut av tunnelen i retning Øksendal igjen.

Nils Sæther sier til Driva at det var mørkt, og at det var vanskelig å se personene i bilen.

- Jeg så at de var flere. Da bilen raste ut av køen tok jeg opp mobilkameraet i håp om få tatt et bilde. Det rakk jeg ikke, men bildet jeg fikk tatt viser hvor bilen sto, mellom den fremste personbilen og lastebilen bak.

Både han og Henrik Børset opplevde situasjonen som svært dramatisk.

Politiadvokat Laura Havdal i Nordmøre og Romsdal sendte torsdag formiddag ut en pressemelding med en oppsummering og status i forsvinningssaken. Gutten ble som kjent funnet i god behold i utlandet.

Her er pressemeldingen: Politiet i Nordmøre i Romsdal vil med dette opplyse om status i etterforskningen i saken hvor en 7 år gammel gutt forsvant fra Moldehallen under et avtalt samvær med sin biologiske mor med tilsyn av barnevernet.

Som kjent ble gutten funnet i god behold etter tett internasjonalt politisamarbeid tirsdag ettermiddag og er igjen under barnevernets omsorg.

Mor ble pågrepet og siktet for falsk forklaring tirsdag kveld. Hun ble løslatt fra politiets varetekt onsdag ettermiddag uten at siktelsen er endret eller frafalt.

Mannen som var sammen med gutten da han ble funnet og som har en nær relasjon til gutten ble siktet for frihetsberøvelse. Han ble avhørt om sin befatning med saken onsdag og ble senere løslatt.

Bestemmelsen om barnebortføring i straffeloven § 216 forutsetter at det er truffet vedtak om omsorgsovertakelse etter nærmere angitte bestemmelser i barnevernloven. Dette er ikke tilfelle i denne saken. Etter det en kjenner til er det iverksatt arbeid for å vurdere om det er behov for en lovendring av straffebestemmelsen.

Etterforskningen som barnebortføringssak er etter dette innstilt og dette er bakgrunnen for at de to er løslatt. Det vil fortsatt bli foretatt etterforskningskritt relatert til andre sider av saken.