Toril Melheim Strand i Roviltnemnda region 6 mener bøndene på Nordmøre får lide når miljødepartementet nå reduserer kvota nemnda satte for jakt på gaupe.

Miljøepartementet reduserer antall dyr fra tre til ett i kvoteområdet som består av Tingvoll, Halsa, Surnadal, Rindal og noen kommuner i Sør-Trøndelag.

- Det blir i hvertfall ett dyr i kvoteområdet slik at vi kan få noen ut å se etter gaupa, sier Strand.

Hun liker heller ikke at miljøverndepartementet gjør om den kvotefrie jakta på Romsdalshalvøya til kvotejakt. Der blir det mulig å felle to dyr.

- Det er oppdaget en yngling på Romsdalshalvøya og da blir det fastsatt kvote, sier Strand.

På Romsdalshalvøya er kommunene Nesset og Fræna spesielt rammet av tap av sau og lam til gaupa.

- Miljøverndepartementet sender ut feil signal til bøndene, sier Strand.

Naturvernforbundet har klaget på samtlige gaupekvoter fra rovviltnemnda i region 6 de siste åra. De er ikke enig i at en fremdeles skal kunne jakte uten kvote i deler av Møre og Romsdal.

I år som de to forutgående årene vinner Naturvernforbundet fram med sin klage i departementet.

Under klagebehandlingen i desember opprettholdt Rovviltnemnda enstemmig vedtaket fra november.

- Nå vil jeg anbefale at jegerne kommer seg ut og starter jakta  før nye nye klager og overprøvinger fra departementet skjer, sier leder Arne Braut i rovviltnemnda.

Han er hoderystende til den saksbehandling departementet har vist og mener departementet holder jegere og bønder for narr.

- Vil ikke si at statsråden har grunn til å være fornøyd med saksbehandlingen. En slik saksbehandling er å holde ei hel næring (sau og reinnæringa ) og ikke minst jegrene i region for narr, sier Braut.