Hallvard Løfald både gikk fort og hadde marginene med seg da han presterte karrierebeste i NM-sammenheng i går.

Ellevteplassen på sprinten ble en ny opptur for en utøver som har tatt kvantesteg i den mest fartsfylte langrennsøvelsen de to siste årene. Hallvard var ikke i posisjon til å kjempe om topplasseringer i sprint for ett og to år siden. Denne vinteren har han hevet seg enormt. Han vil uansett hva som skjer resten av NM, være strålende fornøyd med dette norgesmesterskapet.

- Jeg er egentlig mest fornøyd med at jeg går inn til niende beste prologtid. Jeg la under besiktigelsen merke til at dette var en sprinttrase som passet meg ganske bra. For jeg liker bakker, sa Hallvard som hamlet opp med Petter Northug og en rekke andre utøvere på sprinten.

Løfald var forberedt på at det  kunne bli stopp for hans vedkommende i kvartfinalen.

Rindalingen lå og knivet om fjerdeplassen i sitt kvartfinaleheat da de foran plutselig gikk overende. Dermed ble det enkelt for 22-åringen å sikre seg kvartfinaleplass. Der var han sjanseløs i et heat hvor det var flere storkanoner og det ble satt stor fart fra start av. Løfald var allikevel strålende fornøyd da han pakket sammen utstyret og satte kursen for hotellet.

I dag er det 30-kilometer duatlon som er en av hans favorittdistanser som står på programmet. Hardhausen fra skibygda har også planer om å gå den.