Frostating lagmannsrett har gitt saksøker fra Nesset fullt medhold i at mobbesaken ikke er foreldet.

Saka gjelder en i dag voksen mann fra Nesset som ble utsatt for grov og langvarig mobbing mens han var i skolepliktig alder. Mannen har ikke vært i fast arbeid og har vært til psykiatrisk behandling for ettervirkningen av mobbingen.

Da Romsdal tingrett behandlet saka i fjor ble det krevd en erstatning på på 3,4 millioner kroner. Foreldelsesfristen sto sentralt i tingrettsbehandlingen. Et knepent flertall i tingretten mente foreldelsesfristen gikk ut i april i 2013 og at kravet var foreldet da det ble reist.

Avgjørelsen i tingretten ble anket. I forrige måned ble spørsmålet om foreldelse behandlet i Frostating lagmannsrett. Tirsdag kom dommen. Den gir ifølge saksøkers advokat, Leif Strøm, full seier til hans klient. En enstemmig lagmannsrett mener foreldelsesfristen for å ta opp saka ikke er foreldet.

Advokat Leif Strøm sier Nesset kommune nå må få tid på seg til å sette seg inn i dommen. Strøm sier kommunen har mulighet til å anke til Høyesterett, eller å få selve mobbesaken belyst i rettsvesenet. Alternativt kan kommunen velge å inngå forlik med saksøker.

– Vi er klar for alt.

– Er du overrasket over at dommen i lagmannsretten er enstemmig?

– Jeg synes vi fikk lagt fram saka vår på en god måte. Jeg var forberedt på at det kunne bli dissens. Nå ble det ikke det. Dommen er klar, sier Strøm.

Det er advokat Sverre Larhammer som har ført saken for Nesset kommune. Larhammer var ukjent med dommen da Driva kontaktet ham tirsdag ettermiddag.

– Jeg kan ikke si så mye annet enn at vi må få sette oss inn i dommen. Alternativene er som Strøm sier; enten å gå for en rettsbehandling av realitetene i saka, inngå forlik eller anke til Høysterett.

– Hvor stor sjanse er det for at lagmannsrettens avgjørelse ankes til Høyesterett?

– Det er det vanskelig å si noe sikkert om, men den er nok under 50 prosent.