Driva har fått et tredvetall meldinger om kraftig nattlig flydur flere steder rundt om i distriktet de siste to døgnene. Nettsaken som ble lagt ut om flydur over Sunndalsøra natt til mandag førte til at Driva samme kveld mottok 14 meldinger fra folk som hadde hørt det samme. Både i Sunndal og i Surnadal.

Nå meldes det om flere nattlige flygninger. Magnar Almerg fra Rindal skriver i en e-post: I natt (natt til onsdag) mellom kl 0100 og 0130 var det sterk flydur over Almberg i Rindal. Det hørtes ut som om flyet gjekk svært lågt, rett over hustaket. Det hørtes ut for at det kom fra vest med retning aust/nordaust. Hørtes ut som eit stort propellfly.

Øyvind Johansen i Surnadal skriver at det for noen få år siden når det var stor eksport av laks til Russland. Da var det flere tungt lasta fly å høre.

-  Det kunne virke som de fløy i rett linje fra Værnes og over Surnadal før de svingte inn over Sunndalen. I Surnadal hørte vi sterk flylyd både tidlig og seint, men så aldri noen fly. Motorduren var til forveksling lik den  jeg hørte natt til mandag. Det hørtes ut som et tungt lasta stort transportfly, skriver Hohansen.

Anne M Nerland fra Grøa hørte flydur tirsdag ettermiddag og kveld.

- Jeg hørte flydur ved flere anledninger flydur. Tidlig på kvelden, da hunden bjeffet av støyen, var lyden så høy at jeg fra sofaen i stua (med fjernsynet på) mente at det måtte være et stort propellfly. Senere på kvelden, da jeg luftet hunden, hørte jeg en stund del flydur, men så ingen ting. Er det flere som hørte noe tirsdag, spør Nerland.

Bjørn Wiiig i Surnadal våknet natt til onsdag av kraftig flydur:

-  Jeg åpnet vinduet for og se og observerte et stort fly som fløy uvanlig lavt. Klokken var 01.00 - 02.00. Det fløy oppover dalen, det ble observert over Honnstad/Mauset. Beskrivelsen av størrelse og lyd stemmer bra overens med observasjonene i Sunndal natt til mandag. Jeg konkluderte med at flyet var forholdsvis stort i og med at blinklampene på flyet hadde stor avstand fra hverandre, skriver Wiig.

Forsvaret nekter fortsatt for at de har hatt fly i det aktuelle området natt til mandag.

Driva har fått meldinger fra folk som har fulgt flyaktiviteten i området på nett. De mener å kunne konstatere at flyet som fløy over Sunndal natt til mandag var et fly av typen Hercules.